Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Віряни зробили свій вибір

Наша церква – і ніякого Кіріла!

Фото pravda.com. ua.

Віряни зробили свій вибір

У селі Красноволя Маневицького району громада, яка торік у кінці грудня вирішила перейти до Православної церкви України, не пустила до Свято-Михайлівського храму єпископа Нафанаїла та інших священиків, котрі підпорядковуються УПЦ Московського патріархату 

Про це повідомив на сторінці у «Фейсбуці» голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк, зазначивши: «Отже, остання спроба залишити громаду в Російській православній церкві не вдалась!»

За словами сільського голови Федора Світача, люди зібралися вранці біля храму, і коли  прийшов настоятель Андрій Геналюк, його запитали: «Будете, батюшка, разом із громадою чи не будете?» Після заперечної відповіді священнослужителя двері святині перед ним зачили. Коли приїхав, як з’ясується, на прохання настоятеля храму владика Нафанаїл, а з ним ще кілька священиків Московського патріархату, то їх теж до церкви не впустили. 

«Будете, батюшка, разом із громадою чи не будете?»

Як відомо, у січневі дні нинішнього року з УПЦ МП до ПЦУ перейшли громади сіл Мерва та Новостав Горохівського району. Їхні рішення прийняли настоятелі місцевих храмів Павло Кліцук, Віктор Павленко. Перейшов у Православну церкву України і священик із Нововолинська Віктор Мартиненко, який служив у монастирі села Низкиничі Іваничівського району. 

Марина ЛУГОВА.

Telegram Channel