Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Про почуття можна не лише говорити

Психологи виділяють п’ять мов любові

Фото nemalababaklopoty.com

Про почуття можна не лише говорити

Є люди, що прожили у шлюбі багато років, але так одне одного і не розуміють. Відбувається це чи не тому, що в кожного – своя мова любові. Через неадекватність перекладу вони просто не чують свою половинку. Психологи виділяють п’ять мов любові

СЛОВА. Це тільки один зі способів висловити почуття. Але деяким людям дуже важливо щодня чути: «Ти дуже гарний (гарна)» або: «Я тебе люблю». Іноді ми відчуваємо силу в собі для того, щоб взяти чергову висоту у своєму житті, але нам не вистачає сміливості. І тоді так важливо, щоб кохана людина підтримала наші дії, сказала, що вірить у нас. Любов — добра. І якщо ми хочемо розказати про неї, потрібно вибирати добрі слова. Ваш коханий роздратований, різкий? Якщо ви вибираєте любов, то не відповісте йому тим самим, а знайдете «потрібні» слова. 

Навчіться щоденно бесідувати одне з одним.

ЧАС. Ви помічали, що в ресторані майже завжди можна відрізнити одружену пару від неодруженої. Закохані не зводять очей одне з одного. А люди сімейні зазвичай розглядають інших, інтер’єр, страви тощо. Найважливішим для того, хто говорить на мові часу, – бути разом із коханим. Не поруч, а разом. Перебувати в одному помешканні – це ще не разом. Повинен відчуватися зв’язок. Навчіться щоденно бесідувати одне з одним. Нехай кожен розкаже про події, що трапилися протягом дня, поділиться своїми відчуттями. 

ПОДАРУНКИ. Це – видимі символи любові. Для одних вони більш важливі, інші не надають їм такого значення. Людині, яка говорить на мові подарунків, ціна не дуже вже й важлива. Але якщо мільйонер дарує коханій щось вартістю 10 гривень, вона засумнівається, чи це любов. Коли ж сімейний бюджет обмежений, то навіть дрібничка розкаже про велике почуття. 
Якщо подарунки важливі для вашої половини, не будьте надто ощадливими. Ви вкладаєте не в речі, а в стосунки, а тут є в що інвестувати.

ДОПОМОГА. Приготувати обід, накрити на стіл, помити посуд, змінити дитині підгузник... Так-так, любов виражається в побуті. Це – допомога, яка потребує часу і сили. Любов – то щоденна праця, це постійний вибір на користь іншого і стосунків із ним. 

ДОТИКИ. Для декого — це  єдиний спосіб висловити любов. Таким людям необхідно триматися за руки з коханим, їм треба, щоб їх цілували, обіймали. Тоді вони щасливі. Коли ви сидите поруч і дивитеся телевізор, обніміть дружину. Це не потребує великих зусиль, але скаже їй про вашу любов. Поцілуйте чоловіка, коли він іде на роботу, і може, він повернеться раніше. Будьте ніжними. Ви вчите його мову. n
 

Telegram Channel