Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На виборах буде  двоє Тимошенків —  Вона і… Він

У бюлетені буде аж 44 прізвища.

Волинь-нова

На виборах буде двоє Тимошенків — Вона і… Він

У президентській кампанії беруть участь дві пари з однаковими прізвищами: Ігор Шевченко та Олександр Шевченко, а також Юлія Тимошенко та Юрій Тимошенко

Усього ж, за словами голови Центральної виборчої комісії Тетяни Сліпачук, у бюлетені впишуть імена 44 претендентів, які хочуть стати Президентом України та Головнокомандувачем армії. Щоправда, висуванці ще можуть зняти свою кандидатуру до 8 березня. Якщо ж буде другий тур і комусь із двох щасливчиків, яким вдасться потрапити до нього, захочеться відмовитись від боротьби, то у бюлетень впишуть прізвище того, хто посів третє місце.

 Задля участі у виборах 31 березня 44 кандидати внесли у бюджет України по 2,5 мільйона гривень, усього вийшла чимала сума — 110 мільйонів.

Задля участі у виборах 31 березня 44 кандидати внесли у бюджет України по 2,5 мільйона гривень, усього вийшла чимала сума — 110 мільйонів. Причому майже всі ці кошти держава залишить собі — повернуть тільки тим, хто потрапить у другий тур. Хоча поповнитись державна скарбничка могла ще на сотню мільйонів, адже документи до Центральної виборчої комісії подало аж 93 людини (на 40 більше, ніж на виборах-2014!), але більшість з них ЦВК «зарізала». З різних причин. Наприклад комуніста Петра Симоненка не пустили на вибори, бо його висунула заборонена Комуністична партія. Проте у більшості випадків подавачі документів просто не змогли нашкребти необхідних для реєстрації 2,5 мільйона гривень. Серед таких — Герой України Надія Савченко, яка зараз перебуває за гратами за підозрою у державній зраді. Документи замість неї здавала сестра Віра, але потрібних коштів не знайшла.

Петро МАКАРУК.

Telegram Channel