Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті області одним абзацом

Кабана, померлого від африканської чуми свиней, виявлено на території мисливських угідь поблизу села Скреготівка на Ківерцівщині. Проби патологічного матеріалу було направлено на експертизу до Львівської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини, яка підтвердила в останках тварини ДНК вірусу АЧС. У районі розроблено план заходів, оповіщені всі служби, лісові та мисливські господарства. Наразі фахівці проводять подвірні обходи сіл Скреготівка, Берестяне. 

Обладнати міні-школу планують для пацієнтів Волинської обласної дитячої лікарні в стінах закладу, щоб під час тривалого лікування вони могли навчатися. Таким виявився результат візиту кураторів проекту «1+1» «Здійсни мрію». Для тяжкохворих дітей у подарунок привезли плазмові телевізори, аби їхнє перебування у лікарняних стінах не було таким нудним, а навпаки — пізнавальним та корисним.

Майстерню ткацтва створили у гімназії ім. В. Газіна, що в Ратному. Тут школярі мають можливість відроджувати давні традиції цього ремесла. Заклад освіти бере участь у проекті міжнародної технічної допомоги «Народна творчість без кордонів» Програми територіального співробітництва країн Східного партнерства Білорусь—Україна, що співфінансується Європейським Союзом.

Вечірка для людей з інвалідністю відбулася у луцькій церкві «Фіміам». Близько 80 осіб з особливими потребами у Луцьку засяяли усмішками на «Night to Shine». Для них уперше організували грандіозну подію з лімузином, живою музикою, червоною доріжкою, спалахами фотокамер, бенкетом та подарунками. Гості також отримали найкраще обслуговування: зачіска, макіяж, професійна чистка взуття тощо. 

За підрахунками Служби автомобільних доріг загальна площа всіх вибоїн на території області становить 119 тисяч квадратних метрів, що дорівнює 30 футбольним полям. Торік «залатали» 2 тисячі квадратних метрів ям. 

Telegram Channel