Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Валентин НАЛИВАЙЧЕНКО:  «Я знаю, як відновити мир  на Донбасі та очистити владу»

Кандидат у президенти запрошує у свою команду чесних і небайдужих людей.

Фото прес-служби руху «Справедливість».

Валентин НАЛИВАЙЧЕНКО: «Я знаю, як відновити мир на Донбасі та очистити владу»

Ліберальна модель економіки, мінімум бюрократії та дієві важелі впливу на посадовців усіх рівнів — це ключові пункти передвиборчої програми кандидата у Президенти України, лідера руху «Справедливість» Валентина Наливайченка. Політик презентував своє бачення розвитку країни під час візиту до Луцька

Новий глава держави повинен мати потужну міжнародну підтримку, щоб змусити агресора піти з нашої землі. На цьому він наголосив, розповідаючи про свої перші кроки на посту президента. План дій для відновлення миру — це основа передвиборчої програми Валентина Наливайченка. Документ щонайперше передбачає укладення дієвої міжнародної угоди із залученням європейських та американських партнерів. Водночас серед першочергових завдань політика — звільнення українців, взятих у заручники російськими окупантами, пошук зниклих безвісти, створення добровольчої української армії у традиціях УПА.

Кандидат стверджує, що його стратегічна мета — абсолютно викорінити корупцію в Україні. Вирішення цієї глобальної проблеми, за його словами, безпосередньо стосується сфери національної безпеки, зокрема, відродження вітчизняного оборонпрому.

Суддів, прокурорів та поліцейських чинів у регіонах мають відкликати виборці.

«Нові люди в уряді через прозорі конкурси обов’язково вирішуватимуть ключове національне завдання — посилення обороноздатності Збройних сил України і захист воїнів», — заявив Валентин Наливайченко.

Під час презентації передвиборчої програми він наполіг, щоб суддів, прокурорів та поліцейських чинів у регіонах могли відкликати виборці — місцеві громади. Людям, на його думку, також мають належати надра. Такі зміни передбачені у програмах розвитку для кожної області, які розробила команда Наливайченка.

Валентин Олександрович — прихильник ліберальної моделі економіки, що передбачає, зокрема, підтримку малого бізнесу, дрібного фермерства через дешеві кредити. Спілкування ж із органами влади за такої системи має відбуватися за посередництвом «Електронного уряду», а кількість бюрократичних процедур звестися до мінімуму. Такі кроки, за словами кандидата, забезпечать створення нових робочих місць та залучення інвестицій у вітчизняну економіку. Як наслідок — у країні мають з’явитися ресурси для реалізації інфраструктурних та соціальних проектів. Зокрема: будівництво доріг, шкіл, лікарень, спорудження житла для військових, збільшення зарплат бюджетникам. Валентин Наливайченко заявив, що кожен чиновник, який не виконуватиме соціальних зобов’язань, буде нести кримінальну відповідальність.

Нині він запрошує небайдужих людей працювати у своїй команді представниками у виборчих комісіях, щоб виявляти тих, хто купує голоси, використовує різноманітні маніпуляції, та «знімати їх із дистанції». До речі, довіреною особою кандидата у президенти України Валентина Наливайченка на Волині став очільник обласного осередку руху «Справедливість», учасник бойових дій, волонтер Дмитро Громенко.

Леонід ОЛІЙНИК.

Telegram Channel