Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Руслан КОШУЛИНСЬКИЙ: «Українці — не бідні, вони — обкрадені»*

Фото volyn.svoboda.org.ua.

Руслан КОШУЛИНСЬКИЙ: «Українці — не бідні, вони — обкрадені»*

Минулої неділі Волинь відвідав кандидат у Президенти від об’єднаних сил націоналістів Руслан Кошулинський (на фото), він мав велелюдні зустрічі в Луцьку та Горохові

Свій візит на Волинь політик розпочав із покладання квітів до пам’ятника волинським Героям Небесної сотні в Луцьку, серед яких — члени Ківерцівської та Любешівської «Свободи» Василь Мойсей та Едуард Гриневич. 5 років тому Кошулинський був серед тих, хто рятував поранених майданівців і особисто виносив тіла загиблих. А потім, як віце–спікер парламенту, взяв на себе відповідальність скликати позачергове засідання Верховної Ради та прийняти доленосне рішення про відкликання з вулиць «Беркуту» і припинення кровопролиття.

Йому вже судилося керувати країною — і він не схибив. А через рік, у лютому 2015–го, склавши присягу, пішов артилеристом на війну з російським агресором. Відвойовував Україну від Станиці Луганської до Маріуполя. Останнє місце служби — Попасна. Про всі ці події з особливим щемом згадували під час зустрічі з Кошулинським мешканці патріотичної Горохівщини, серед яких були і воїни АТО. Поспілкуватися з націоналістом прийшло стільки охочих, що в залі не вистачило місць.

— У світі поважають сильних, — каже Руслан Кошулинський. — Маєте сильну армію та дієві інститути — вас поважатимуть і на Заході, і на Сході. Інакше — порвуть на шматки. Світ сміявся з України, коли вона наївно віддала свою ядерну зброю, відмовилася від стратегічних озброєнь. Без могутньої армії нам нічого не світить. Але вона неможлива без сильної економіки. Якщо казна порожня через корупцію та не­ефективну державну політику — нам не стати сильними. Мусимо повернути українців із заробітків на Батьківщину і відкрити всі можливості для їхньої самореалізації. Маємо цінувати кожного інвестора і усунути паразитів–олігархів з економіки та політики…

Говорив, читаючи в очах присутніх десятки запитань, як позбутися злиднів і протистояти озброєному до зубів ворогові, для якого нинішня влада не закрила бізнес і не розірвала дипломатичних відносин. Прикро було чути, що на армійській службі і в 1987, і в 2015 роках йому довелося стріляти з такої ж, уже застарілої гармати.

— Українці — не бідні, — зазначає Руслан Кошулинський. — Українці обкрадені приватними монополіями. За роки незалежності з країни виведено 154 мільярди доларів США. Навіть під час війни, коли товар вважається найбільш знеціненим, державне майно продається…

Людям пора зрозуміти, що на виборчих дільницях вони — працедавці. Вони наймають владу для роботи на себе.

Ще 2014–го, коли «Свобода» була в парламенті, Кошулинський спільно з іншими депутатами–націо­налістами внесли законопроект, аби військовий збір вираховувався з доходів багатіїв. Такий закон досі не прийняли. Необхідною умовою успіху країни він називає усунення олігархів від управління, задля чого розробив з побратимами Антиолігархічний пакет законопроектів, що передбачають докорінні перетворення в усіх сферах життя.

Повну залу охочих по­спілкуватися зібрав Кошулинський і в Палаці культури міста Луцька. Невимушена атмосфера сприяла відвертій конструктивній розмові, під час якої кандидат у Президенти дав вичерпні відповіді на численні запитання волинян. Руслан Кошулинський продемонстрував високий рівень розуміння сучасних політичних процесів в Україні та світі і закликав відповідально поставитися до виборів глави держави.

— Не грайтесь у лотерею, обираючи майбутнє країни, — зазначає Кошулинський. — Вибори — це не спортлото. Голосуючи за Президента, пам’ятайте, що голосуєте за людину з конкретними повноваженнями. За Головнокомандувача, який представляє Україну на міжнародній арені. Не вірте в солодкі обіцянки, гречку і красиву картинку в телевізорі. Будьте прагматичні. На бавтеся з майбутнім!

У кандидата–свободівця поцікавилися, чому дві українські революції так і не принесли очікуваних змін. На думку Кошулинського, одна з причин — у нас самих. Українці вже навчилися робити революції й усувати владу, але ще не навчилися обирати владу після революцій. Він закликав волинян зрозуміти, що вони — не виборці, а роботодавці майбутньої влади.

— Людям пора зрозуміти, що на виборчих дільницях вони — працедавці, — пояснив Руслан Кошулинський. — Вони наймають владу для роботи на себе, на Україну й українців. Якщо ж робота виконується неякісно, то навіщо наймати таких працівників знову? Ось так і маємо думати, коли йдемо голосувати…

Оксана КОРІНЧУК.

Telegram Channel