Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Скрипку від Асії Ахат отримала у подарунок юна вихованка Луцької музичної школи № 1 імені Фридерика Шопена Соломія Федотова. Дівчина з багатодітної родини грає вже 6 років. Відома співачка та скрипалька відвідала заклад, де спілкувалася з маленькими музикантами і привезла у подарунок музичні інструменти. Окрім цього, ще два інструменти залишились у музичній школі. Діти зіграли для іменитої скрипальки композицію. У відповідь Асія Ахат запропонувала їм виступити на своєму концерті у Луцьку.

 

По 7 тисяч гривень президентської стипендії отримуватимуть двоє спортсменів з Волині: бронзова призерка Чемпіонату світу 2018 року з вільної боротьби Юлія Ткач та її тренер Олександр Ткач. Відповідний указ підписав Петро Порошенко.

 

Іменну поштову марку отримав відомий хірург з Волині Ростислав Валіхновський. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. «Відтепер маю іменну марку. Офіційно від Укрпошти. Друзі, дякую за оригінальний подарунок», — йдеться у повідомленні.

 

9 гектарів землі, в тому числі молодий ліс, вигоріло на Ківерцівщині через паліїв сухостою. Про масштаби біди поблизу села Дерно повідомив сільський голова Олександр Гуч. Каже: те, що зайнялося за секунди, гасили понад три години.

 

Ікона Георгія Переможця висотою 1,5 метра, створена Юрієм Семенюком із Люблинця Ковельського району, внесена у Національний реєстр рекордів України як найбільша ікона із сірників. 1 березня наш земляк узяв участь у ІІ Всеукраїнському фестивалі сірникових рекордів, що відбувся у Києві.

 

Рівнянин виграв мільйон у телевізійному шоу. Він став сьомим мільйонером «Лото-Забави» у цьому році. Щасливчик переміг у категорії «три горизонталі з однією пільговою підковкою». Виграшний квиток був придбаний у «ЛОТО маркеті» на вулиці Київській.

 

Військовослужбовець «Айдару» з Волині Руслан Кашаюк, котрий наразі проходить лікування у Клеванському госпіталі, проводить майстер-класи з іконопису для поранених військових. Каже, що мистецтво допомогло самому вийти з важкого фізичного та психологічного стану після поранення та тяжкої контузії. Їхні роботи вже готують для виставки, куди увійде майже 40 картин.

 

Демидівські рятувальники спільно з водолазами обласної ДСНС урятували молоду козулю, яка перебувала на тонкому льоду Хрінницького водосховища. Очевидно, вона тікала від собак і потрапила у крижану пастку. Оглянувши тварину і не виявивши жодних ушкоджень, відпустили до лісу.

Telegram Channel