Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Ресторан найняв бабусь готувати домашню їжу —  і став суперпопулярним!

На території бабусь італійця Джоді Скаравелли — переможний настрій.

Фото tutkatamka.com.ua.

Ресторан найняв бабусь готувати домашню їжу — і став суперпопулярним!

Коли життя на пенсії тільки починається

Страви навіть найкрутішого кухаря не зрівняються з кулінарними творіннями бабусі, які — ну просто пальчики оближеш! Такої ж думки дотримується дуже багато людей, зокрема й італієць Джоді Скаравелла.

Він так сумував за своєю нонне (nonna з італійської — «бабуся»), що тепер у його ресторані їх аж 40. На згадку про неї 13 років тому він відкрив заклад Enoteca Maria в Нью–Йорку, щоб познайомити публіку з традиційною італійською кухнею — не «високою», а сільськими стравами, якими прості господині годують свої сім’ї.

Спершу він розмістив у місцевій газеті оголошення: «Потрібні італійські бабусі, які знають регіональну кухню». З часом чутки про його затію розлетілися по всій місцевості, й жінки стали приходити самі.

Ресторанчик Джоді дуже популярний — люди з усього світу бронюють столик аж за півроку. 

У результаті він знайшов 7 літніх досвідчених господинь із різних регіонів Італії. Кожна з них по черзі у визначений день тижня готує свою коронну страву.

Ідея мала великий успіх, і незабаром власник ресторану почав замислюватись про те, щоб розширити географію і запросити бабусь з усіх регіонів земної кулі. Так Enoteca Maria стала інтернаціональною: окрім італійських кухарок, зараз там працюють бабусі з Аргентини, Алжиру, Росії, Сирії, Домініканської Республіки, Польщі, Ліберії, Нігерії.

А ще в закладі є особливий кухар — дідусь Джузеппе, в обов’язки якого входить приготування пасти різних видів.

Чи ладять бабусі одна з одною?

«Бувають і суперечки, особливо коли вони збираються всі разом, адже кожна звикла, що у себе на кухні вона сама собі господиня, — зізнається Скаравелла. — Іноді й іскри летять».

Ресторанчик Джоді дуже популярний — люди зі всього світу бронюють столик аж за півроку. Справа не тільки у смачній їжі: відвідувачі почувають себе улюбленими онуками.

Ресторатор зазначає, що ці жінки створюють особливу атмосферу. Адже «ніщо не зрівняється з обідом, який тобі приготувала бабуся».

Mulher Contemporânea

Telegram Channel