Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Мед із корицею — бальзам для шлунка й серця

Фото sviymed.com.

Мед із корицею — бальзам для шлунка й серця

Про цілющі властивості продуктів бджільництва знають усі. Але, виявляється, їх можна посилити за допомогою спеції, яка є на кухні в кожної господині

Звичайно, йдеться про натуральну розмолоту корицю, бажано цейлонську, а не китайську, не дешевий сурогат, який нерідко продають у магазинах. Якісна спеція багата антиоксидантами, стимулює імунну систему, дезінфікує кишечник, бадьорить, покращує травлення, є відмінним засобом від застуди та діареї. Отож, вранці треба взяти велику столову ложку меду (краще — квіткового або акацієвого), посипати його корицею, з’їсти натщесерце і запити водою кімнатної температури. Це допоможе загоїти дрібні виразки, вилікувати гастрит, нейтралізувати здуття кишечника.

Дуже добре позначається цілюща суміш і на здоров’ї серця. Можна додати в банку з медом кілька столових ложок кориці і ретельно перемішати. Щоранку на сніданок з’їдати шматочок хліба або печива, намазані ароматною сумішшю. У такий спосіб можна знизити рівень холестерину, зміцнити артерії і вени, тим самим — зменшити ризик серцево–судинних захворювань.

Корицю треба обережно використовувати людям, котрі хворіють на гіпертонію, за високої температури тіла, на перших місяцях вагітності, а також особам похилого віку.

Якщо турбує артрит, додайте в чашку теплої води 2 столові ложки меду і половину столової ложки порошку кориці.Пийте рано-вранці натщесерце та ввечері перед сном. Дослідження, проведене вченими з Копенгагенського університету за участю 200 добровольців, які страждають від хронічного артриту, показало, що в результаті регулярного вживання цього напою 75 пацієнтів відчули зменшення болю вже через тиждень. А за місяць всі учасники експерименту відзначали поліпшення самопочуття.

Для лікування застуди, кашлю додайте в склянку теплої води столову ложку меду, дрібку кориці, і пийте кілька разів на день до покращення стану. Такий напій також зміцнює імунну систему, допомагає схуднути.

Однак корицю треба обережно використовувати людям, котрі хворіють на гіпертонію, за високої температури тіла, на перших місяцях вагітності, а також особам похилого віку. Не можна паралельно приймати ліки, які розріджують кров.

Telegram Channel