Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Хто свою кров не ганьбить,  тому вона – покров! Захист надійний»

Книги Люко Дашвар «Село не люди», «Кров з молоком», «Рай. Центр», «Биті є», «Мати все», «На запах м’яса» є лідерами продажу в українських книгарнях. Почитайте і «ПоКров» — точно не пошкодуєте!

Фото bookclub.ua.

«Хто свою кров не ганьбить, тому вона – покров! Захист надійний»

Слова із книги Люко Дашвар спонукають нас задуматися, хто ми, з якого вийшли роду і народу, як передати наступним поколінням чистоту своєї душі, щоб захистити їх… І, звичайно, допомагають знайти відповідь на запитання нашої інтелектуальної вікторини

Але насамперед маємо повторити це запитання, яке, на жаль, для більшості наших учасників виявилося не підйомним.

«Гарбуз із секретом» — 19 (2019)

Великдень, зустрічі рідних кровинок, Проводи… «Ой роде наш красний, роде наш прекрасний…» А також прочитання книжки Ірини Іванівни, яка, звісно, творить під псевдонімом, надихнуло Грицька Гарбуза на це запитання. Легке, але відповідь на нього закарбує у вашу пам’ять цю надважливу цифру, яку ми заховали в гарбузі. У декого вона й так закарбована…

Отож, щоб у вас було все добре за законами древніх, потрібно пам’ятати такі життєві постулати: від ОДНОГО залежить 126, і навпаки — від 126 залежить ОДИН.

Завдяки якій цифрі та слову, захованим у гарбузі, настає така залежність?

Знайшлося 6 розумників, які змогли вказати правильні варіанти відповідей на запитання із книги «ПоКров» Люко Дашвар.

Із запитанням не справилася більшість читачів, але не всі. Адже знайшлося 6 розумників, які змогли вказати правильні варіанти відповідей на запитання із книги «ПоКров» Люко Дашвар (справжнє ім’я — Ірина Іванівна Чернова): «7–ме коліно», «7 поколінь», «Сім’Я».

Проте переможців, як ви знаєте, має бути лише два. І ми знову вдалися до жеребкування. А допомогла нам у цій справі прима Волинського обласного академічного музично–драматичного театру імені Тараса Шевченка, народна артистка України Людмила Приходько.

З легкої руки пані Людмили по 100 гривень отримають Ярослав Матлах із Ковеля Волинської області та Ірина Черкашина з міста Суми.

А ось серед ваших історій про те, як шукали відповідь, було дві просто дивовижні — від ковельчанки Тетяни Потапової і Ольги Векерик із Турійського району. Вперше ми вирішили не ділити призові навпіл, а подарувати кожній по 150 гривень! Бо там не тільки — титанічна праця, а й одкровення і вболівання за свій рід і країну! За браком місця ми не можемо надрукувати ці історії — наведемо лише фрагмент із розповіді пані Ольги на 10–й сторінці (там розповідь про пошуки свого родоводу до сьомого коліна), проте на сайті volyn.com.ua під гештегом #Гарбуз із секретом через кілька днів ви їх зможете знайти й оцінити.

А нам час оголошувати нове завдання.

«Гарбуз із секретом» — 24 (2019)

Одне із західних видань провело опитування, в якому цікавилось у респондентів, чи готові вони за мільйон «баксів» відправитись на роботу, в чому мама народила? Більшість, звісно, була «за». Причому на це давали згоду в середньому чотири з п’яти чоловіків і три з п’яти панянок. Проте одна дама сказала, що сьогодні — точно не погодилась би, а ось якби її попередили про це за місяць із гаком — тоді так.

У гарбузі ми заховали предмет, який дає пояснення такому відтермінуванню часу панянкою і виконує в її ситуації роль своєрідного стимулятора. Підозрюємо, що він є у більшості з вас дома, а також на «Укрпошті», в АТБ (так, це реклама — ☺), навіть використовується у професійному боксі…

Що за предмет ми заховали в гарбузі?

Відповідь треба надіслати до 29 червня 2019 року тільки у вигляді sms–повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «М’яч», «Три богатирі», «Світлана Костюк»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох.

А ще спеціальний приз — 150 гривень — отримає той, хто в листі на поштову адресу (43 025, Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]) найяскравіше опише, як шукав чи шукали правильну відповідь.

До зустрічі!

Грицько ГАРБУЗ​.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel