Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
А ключик від цього замка – одразу в річку!

Фото pixabay.com.

А ключик від цього замка – одразу в річку!

По всьому світу закохані чіпляють їх. А першими започаткували цю традицію (на фото) серби

У маленькому курортному містечку Врнячка-Баня, повідомляє сайт vokrugsveta.ua, колись жив парубок Рельян зі своєю коханою дівчиною на ім’я Нада. І все йшло добре, але надворі був 1914 рік, і балканських юнаків відправляли на кровопролитну війну. Закохані вже були заручені і мріяли про довге та щасливе життя. Але наречений не мав вибору – мусив йти захищати батьківщину.

Нада мала надію, що він повернеться назад. На жаль, доля склалася інакше. На острові Корфу він покохав іншу і додому не повернувся. Вона була приголомшена і померла молодою з розбитим серцем. Після такої історії всі дівчата міста вирішують застрахувати своє кохання. Вони скуповують замки, пишуть на них своє ім’я та коханого і вішають замок на мосту, де клялися у вічному коханні Нада та Рельян, а ключі від них відправляють у небуття – на дно місцевої річки.

Вони скуповують замки, пишуть на них своє ім’я та коханого і вішають замок на мосту, де клялися у вічному коханні Нада та Рельян, а ключі від них відправляють у небуття – на дно місцевої річки.

Правда це чи просто легенда, навряд чи хтось знає напевно. У цій історії головне не це. Важливо, що на відміну від Парижа та інших міст, де муніципали періодично очищають мости від замків кохання, бо перила можуть не витримати ваги й обрушитися, у Врнячка-Бані їх ніколи не зрізували. І там досі є той самий міст, на якому клялись у вічній любові герої цієї історії.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel