Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Одне запитання —  й істерика минає

«Як ти думаєш, це велика проблема, середня чи маленька?»

Фото fdu.org.ua.

Одне запитання — й істерика минає

Мами часто діляться своїм досвідом, як потрібно діяти, коли чадо вередує, влаштовує скандали з будь-якого приводу. Якщо вашому малюкові 5 і більше років, можливо, ця історія стане в пригоді

Жінка розповіла про свій метод боротьби з істериками. Її донька, яку взялися готувати до школи, запротестувала, проявляла агресію, зривалася на крик, коли їй щось не подобалося. Вихователі дитсадка порадили матері звернутися до психолога. Одна з його рекомендацій виявилася дуже дієвою.

Отже, дивимося в очі вередуну, який відмовляється, приміром, складати іграшки, і спокійним голосом запитуємо: «Як ти думаєш, це велика проблема, середня чи маленька?»

 Іноді треба дитині зрозуміти, що в житті не все відбувається так, як нам хочеться. 

«Коли моя дочка починала думати про те, що з нею відбувається, це діяло на неї дивним чином, принаймні вдома. Я ставлю запитання, вона відповідає, і ми знаходимо вихід, причому доня сама пропонує рішення, — розповідала задоволена матуся. — Іноді треба дитині зрозуміти, що в житті не все відбувається так, як нам хочеться. Ось недавній випадок, коли цей метод відмінно спрацював. Ми вибирали одяг, мала хотіла одягнути свої улюблені джинси, але ті були в пранні. Вона вже почала дутися, коли я запитала: «Алісо, це велика, середня чи маленька проблема?». Дочка подивилася на мене і тихо сказала: «Маленька. Просто треба вибрати інші штани». Іноді їй проблеми видавалися середніми чи серйозними, тоді ми разом думали, як з ними можна справитися.

І не забудьте привітати дитину з тим, що вона сама змогла знайти вихід. Похваліть її, це поставить остаточну крапку в дражливій ситуації».

Іванна КЛОЧУК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel