Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Вставайте вдосвіта, лягайте звечора…

Усе в наших руках!

Фото: Народна правда

Вставайте вдосвіта, лягайте звечора…

Життя зміниться на краще, якщо знати особливості гормонального режиму організму. Чому б не спробувати скористатися цими підказками?

Прокидаючись удосвіта, до 6-ї години, ви сприяєте продукуванню серотоніну — гормону щастя.

6.00 — підвищується рівень кортизолу, який готує наш організм до активних дій. У цей час максимально включена логіка, тому складайте плани на день і міркуйте, як їх реалізувати.

7.00 — перестає вироблятися мелатонін, звільняючи місце статевим гормонам. Більше лежати в ліжку сенсу немає, цінність подальшого сну нульова. Отже, піднімайтеся. До речі, якщо вип’єте 500 мл води вранці і зробите зарядку, то звільнитесь від гормонів стресу.

8.00 — на арені — статеві гормони. Вони ж стероїди, що формують наш м’язовий каркас. Саме час для гімнастики, фітнес–клубу і… розмноження!

Саме час для гімнастики, фітнес–клубу і… розмноження!

10.00 — 14.00 — пік ДГЕА — нейрогормону, який відповідає за пам’ять, увагу і запам’ятовування. Найкращий час для розумової діяльності

14.00 — 16.00 — відчувши різку сонливість, не відмовте собі в задоволенні поспати 20 хвилин. Це пік гормону росту, краси й молодості. І бажано після цього сну зробити легку фізичну розминку.

Від 17.00 — починає знижуватися рівень кортизолу. Прийняття важливих рішень варто скасувати. Спорт протипоказаний, тому що живлення м’язів буде дуже складним.

21.00 — починає вироблятися мелатонін. Знижується температура тіла, нам хочеться тепла і турботи від близьких. Приділіть увагу дітям, зігрійте серце домашнім затишком і спілкуванням.

22.00 — гіпофіз виділяє опіоїдні гормони, які мають наркотичну дію — це ендорфіни. Заснувши в цей час, людина активно набирається сил і позитивних емоцій. Денний стрес позаду, організм готовий до перезавантаження. Цінність сну з 22.00 до 4.00 — максимальна.

2.00 — за роботу знову береться гормон росту. Завдяки йому діти літають уві сні, а дорослі залишаються молодими, красивими, з міцними кістками і якісною мускулатурою.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel