Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Шамана не пустили  до «демона Путіна»

Залишається надіятись, що ритуал шаману вдасться на відстані.

Фото armand-travel.ru.

Шамана не пустили до «демона Путіна»

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

Протестантів «не пущать» до Кремля ближче, ніж на 5 тисяч кілометрів

Десь на такій відстані від Москви зупинили шамана з Якутії Олександра Габишева, який йшов пішки у столицю проводити «ритуал вигнання Путіна». Російський президент ніби читає «Цікаву газету на вихідні», бо одразу ж відповів на запитання, яке ми ставили у минулому номері, коли писали про подорож Габишева: «Цікаво, за скільки кілометрів до Москви шамана зупинять остаточно?» Тепер відповідь знаємо

Російського царя шаман вважає породженням зла. На його думку, навіть природа протестує проти нього — там, де з’являється Путін, — стаються природні катаклізми. У протестну подорож Габишев вийшов у березні цього року, а дістатись мети розраховував аж у 2021–му. Але російські каральні органи заарештували його 20 вересня на межі Бурятії та Іркутської області. А далі — класика диктаторського жанру — спочатку шамана запроторили у психушку, а потім порушили справу за екстремізм і взяли підписку про невиїзд. І, звісно, вибили від нього заклик до соратників припинити протест. А щоб швидше послухали, то чотирьох помічників Габишева теж затримали.

Путін усе ще має високий рейтинг. Російський народ у своїй масі вдячний йому за те, що «повернув Крим» і «захищає» танками російськомовних в Україні. Тому виглядає дивно, що Путін «зачищає» не тільки політиків, а й шаманів, які наважуються сказати про нього криве слово. А такий панічний страх свідчить не про силу, а про слабкість. І народ це рано чи пізно відчує.

 

Президент України просить повідомляти про хабарників, а президент Філіппін — стріляти у них

Володимир Зеленський закликав громадян інформувати про усі факти корупції на гарячу лінію Національного антикорупційного бюро (НАБУ)

А у вас не було думки набрати номер НАБУ?
А у вас не було думки набрати номер НАБУ?

 

Із відповідним закликом він звернувся до українців через розміщений у соціальній мережі Facebook відеоролик. «Давайте щодня робити маленькі кроки назустріч іншій ментальності. Якщо від вас вимагають хабар, пропонують відкат чи будь–яку іншу корупційну схему, будь ласка, не мовчіть. Не потрібно писати у соцмережах «все пропало», «ці — такі самі, як ті», «Зеленський поставив своїх «рішал». Ні. Ось телефон: 0 800 503 200 — це гаряча лінія НАБУ. Дзвоніть і повідомляйте», — заявив Зеленський.

Це, звісно, усього лиш піар–акція. Бо ніякого практичного результату цей заклик не матиме. Навіть НАБУ заявило, що Президент ввів в оману людей, адже агентство займається лише злочинами вищих посадових осіб і не може реагувати на будь–які звернення про правопорушення. Але навряд чи Зеленський про це думав, коли записував ролик. Головне — було показати, що глава держави «печеться» про народ.

Наш гарант не перший, хто вдається до таких прийомів. Лідери деяких країн пішли ще далі. Президент Філіппін Родріго Дутерте, наприклад, закликав громадян не просто «здавати» хабарників, а дозволив… стріляти у них! Щоправда, уточнив — стріляти так, щоб поранити, а не вбити…

 

Народний депутат став чемпіоном світу

Український борець греко-римського стилю Жан Беленюк, який нещодавно став членом парламенту від партії «Слуга народу», здобув «золото» на Чемпіонаті світу

«Слуга», якого можна побачити не тільки в ресторані, а й у спортзалі.
«Слуга», якого можна побачити не тільки в ресторані, а й у спортзалі.

 

Змагання проходили у Казахстані. У напруженому фіналі Жан Беленюк здолав опір угорця Віктора Льоранца — 2:1. Це «золото» стало другим у його кар’єрі.

Як бачимо, депутатство просто чудово вплинуло на Жана. Адже він заявив, що не планує завершувати спортивну кар’єру, і його метою є виграш золотої медалі на найближчій Літній олімпіаді в 2020 році у Токіо. Будемо тримати кулаки!

 

Міліє Світязь, тануть льодовики…

В Альпах влаштували символічну поминальну службу льодовику, який розтанув через глобальне потепління

Десятки людей взяли участь у цьому «похоронному марші», щоб «провести в останню путь» льодовика Пізоль. Він розташований у Гларнських Альпах на північному сході Швейцарії і настільки зменшився, що з наукової точки зору вже позбувається статусу льодовика. Пізоль втратив 80% свого об’єму з 2006–го й ця тенденція посилюється через підвищення глобальної температури. За результатами досліджень, до 2050 року щонайменше половина швейцарських льодовиків може зникнути.

Кажуть, що й волинський Світязь — найглибше озеро України (58,6 м!) — міліє через якісь глобальні зміни клімату. Дуже не хотілося б, щоб його спіткала доля швейцарських льодовиків.

 

У Білорусі 2-річна дитина випадково вбила матір

У Брестській області стався трагічний випадок. Маленька дівчинка випадково задушила матір, яка намагалася дістати її з салону автомобіля через вікно

21–річна мешканка Жабинки Юлія Шарко, у якої був день народження, потягнулася до малечі, не відчиняючи дверцят. У цей момент донька несвідомо натиснула кнопку склопідйомника і той затиснув шию жінки.

«Її непритомною виявив чоловік. Він розбив вікно автомобіля і викликав «швидку» допомогу. Жінку доставили в лікарню у важкому стані і діагностували асфіксію. Через тиждень вона померла», — йдеться у повідомленні білоруських правоохоронців.

Telegram Channel