Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Від першого шлюбу  у Катерини Кухар залишилися син і прізвище (Відео)

​Міцна сім’я може вирости із службового роману, чи точніше — ​зі «службової» дружби. Доведено Катериною Кухар та Олександром Стояновим.

Фото ivona.bigmir.net.

Від першого шлюбу у Катерини Кухар залишилися син і прізвище (Відео)

А вдруге під вінець балерина пішла після десяти років спільного життя зі своїм партнером по сцені

Втратила дитину і ледь не закинула професію

Ще трохи часу — ​і мініатюрна Катерина Кухар загубиться поміж своїх дітей. Їй 37 років, але вона найсправжнісінька Дюймовочка — ​важить всього 42 кілограми. Її синові Тимуру 10 і він якраз у тому віці, коли речі, придбані восени, до весни уже геть малі. Росте, немов на дріжджах! А от 4-річна донька Настя — ​ще крихітка, і поруч із нею, як жартує сама танцівниця, мама виглядає мамою, а не старшою сестрою.

У дитячий садок майбутня балерина походила всього два дні. Забави з ровесниками їй згодом замінили танці.
У дитячий садок майбутня балерина походила всього два дні. Забави з ровесниками їй згодом замінили танці.

 

Діти — ​Катеринині натхнення, стимул і двигун. Жінка зізнається, що був період, коли вона, на той час уже зірка світового балету, місяці проводила в депресії і не могла навіть встати з ліжка. І причина цього — ​теж дитина. Але та, яку вона втратила.

Про свій перший шлюб танцівниця пригадує неохоче. Заміж вона вийшла у дуже ранньому віці за колегу, який покинув професію і згодом зайнявся бізнесом. «Якщо коротко окреслити причину нашого розриву, то можна сказати, що ми перестали чути одне одного, — розповідає Катерина. — А втрата нашої першої дитини і взагалі підштовхнула до повного розриву стосунків. Вагітність протікала непогано, але коли пологи вже були зовсім близько, сталася трагедія. У передчасно народженої дитини не відкрилися легені». Згорьована жінка пила найсильніші антидепресанти, снодійне і плакала, плакала, плакала. Вона всерйоз подумувала про те, щоб залишити кар’єру.

Вдруге завагітніла зовсім скоро. Але тріщина у стосунках із чоловіком все глибшала, і майже перед самими пологами балерина таки пішла від чоловіка. Від того шлюбу у неї залишилися прізвище і син.

Через танці «накульгувало» навчання

Дисциплінована й організована з дитинства, Катерина все ж дала раду емоціям і незабаром повернулася на сцену. Кар’єра невпинно йшла вгору. Гастролі, премії, нагороди. Вона не може назвати країни, де б не виступала.

Катерина Кухар: «На виставі у нас з Сашком ідеальний дует. Він відчуває мене як ніхто інший.  З ним я ні про що не замислююся. Просто кайфую».
Катерина Кухар: «На виставі у нас з Сашком ідеальний дует. Він відчуває мене як ніхто інший. З ним я ні про що не замислююся. Просто кайфую».

 

Королева пуантів надзвичайно цінує ті зусилля, яких доклала її родина, аби з гнучкої дівчинки виросла вправна балерина: «Батьки привели мене на гімнастику, але після першого ж заняття перевели на балет. Мені гімнастика не сподобалася, там із дітьми, м’яко кажучи, не церемонилися. Тато й мама працювали, мною більше займалася бабуся. Заради танців вона навіть звільнилася з керівної посади і влаштувалася в хореографічне училище на першу–ліпшу вакансію, щоб було зручно возити мене туди на заняття. Фізичні навантаження були колосальними, додому я приходила абсолютно вимотана, падала і засинала, а бабуся сідала і дописувала за мене твори. Вона виконала свою місію і допомогла мені стати примою–балериною».

Зараз балерина розмірковує: добре, що їхнє кохання почалося якраз зі щирої дружби, а не зі стосунків, де хтось шукав якусь вигоду чи просто сприймав їх як коротку інтрижку.

Невдале заміжжя, депресія і син, якого довелося ростити без батька, мали всі шанси похитнути кар’єру, до якої йшла так довго, але вчасно нагодилася рятувальна соломинка в особі нового партнера у танцях, а потім — і по життю.

Вона критикувала колегу, а він її …годував

Сімферопольський самородок Олександр Стоянов на 5 років молодший за Катерину. Всього після шести місяців занять він займає призові місця і переїздить навчатися балету до Києва.

Коли його, випускника хореографічного училища, поставили у пару до вже зірки Катерини, вона не оминала нагоди словом підштрикнути новачка, вказати на неточні рухи. А він натомість пригощав її тістечками і щиро підтримував у всіх особистих негараздах. Зараз балерина розмірковує: добре, що їхнє кохання почалося якраз зі щирої дружби, а не зі стосунків, де хтось шукав якусь вигоду чи просто сприймав їх як коротку інтрижку.

Друзі зіркової пари розповідають, що і під час реєстрації шлюбу Катерина була на звичних для неї пуантах.
Друзі зіркової пари розповідають, що і під час реєстрації шлюбу Катерина була на звичних для неї пуантах.

 

Першою їхньою спільною роботою став «Лускунчик» у 2006 році, потім були знакові для обох «Ромео і Джульєтта», після яких зрозуміли, що вже не просто товаришують… Пара незабаром взяла церковний шлюб, стали жити разом, а от про офіційну реєстрацію і не думали. Кажуть, це річ другорядна.

Олександр вважає Тимура своїм сином, а той танцівника — своїм батьком. Татовою донею росте і чотирирічна Настя. Батьки планують віддати її на хореографічний гурток, адже мала вже охочіше дивиться музичні канали, ніж мультики. Мама зізнається, що маленька красуня вже вчиться командувати і, як не дивно, Олександр ведеться на її спроби маніпуляцій і лагідно називає дівчинку принцесою, для якої він є поки що головним принцом у житті, тому й виконує забаганки. Тим паче, не завжди вдається проводити багато часу з дітьми. Щільний графік змушує дарувати любов рідко, але «гуртовими» порціями.

В одному з інтерв’ю Олександр натякав на те, що був би щасливий стати батьком знову. Поки пара не планує дітей, але хто знає, можливо, незабаром все зміниться. Так само і з офіційним шлюбом було — говорили одне, а нещодавно таки поставили штампи у паспортах. Та, як з’ясували журналісти, свідоцтво про одруження подружжя отримало під час гастролей у США, отож дійсне воно тільки на їхній території.

У це важко повірити, але…

Під час навчання тендітна Катерина Кухар мала прізвисько «Дженіфер Лопес» завдяки надто пишним, як для балерини, формам.

«Багатьох дівчат виганяють з училища через зайву вагу. Це складний гормональний період, коли дівчина стає жінкою. Я теж стикнулася з цією проблемою. Мій чоловік і партнер Олександр шкодує, що не застав той період. Зараз з мене спадають всі джинси, а тоді лаяли і знижували оцінки за «вид ззаду і в профіль».

Про свою зовнішність балерина дбає. Переконана, що для такої професії це як мінімум 50 відсотків успіху. Глядач приходить у театр надихнутися прекрасним, сісти в зручне крісло і під музику оркестру подивитися на красиві обличчя, досконалі тіла і гру акторів. Артисти, в якомусь сенсі, повинні бути ідеалом для наслідування. Тому вони завжди мають стежити за своїм виглядом.

Зараз секрет стрункості танцівниці — це відсутність дієти і дотримання елементарних правил здорового харчування. Катерина розпочинає день зі склянки води з лимонним соком. Потім обов’язково чашечка свіжозвареної кави з кардамоном і шматок хліба зі злаками і паштетом, ікрою або твердим сиром. Їсть часто, невеликими порціями.

«Ви не думайте, що балерини постійно морять себе голодом, — розвіює вона поширений міф. — Так, ми не зловживаємо, але в день вистави мій обід обов’язково включає в себе спагеті (вуглеводи), м’ясо, можна чорний шоколад, продукти, багаті глюкозою: фініки, виноград… Обід повинен бути дуже ситним, тому що після вистави їсти зовсім не хочеться, бо в крові надто багато адреналіну».

Катерина куховарить рідко. Каже, що її улюблені страви — ті, які готує чоловік: «Він балує мене стейками, соте з морепродуктів, у нього дуже смачні супчики, які він вміє готувати не тільки в домашніх умовах, а й на гастролях. Сама ж я люблю чаклувати над десертами. Найбільше подобається сирна запіканка з грушами або марокканський пиріг».

За матеріалами viva.ua, elle.ua, liza.ua .


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel