Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Вибираємо парасольку

Фото khmelnytsky.com.ua.

Вибираємо парасольку

Коли з неба ллє, як із відра, без неї ніяк не обійтися

Якщо маєте намір замінити стару на нову, налаштуйтеся на ретельне вивчення всіх технічних характеристик виробу. З’ясуйте, з яких матеріалів виготовлені купол і каркас, механізм його розкриття, вага, розмір у складеному вигляді, скільки спиць. Цю інформацію можна дізнатися, прочитавши етикетку чи спеціальний буклет, що додається до парасолі.

Каркас. У легких моделях він алюмінієвий, а з посиленим чи збільшеним куполом — карбоновий. Проте найчастіше його виготовляють зі сплавів сталі з іншими металами. Усі каркаси, крім алюмінієвого, міцні і довговічні.

Не соромтеся відкрити і закрити її кілька разів. Це допоможе пересвідчитися у справності. Вибираючи автомат чи на­півавтомат, перевірте чи кнопка при натисканні не западає.

Кількість спиць. Вона коливається від 5 до 24 чи навіть до 36. Але для повсякденного використання оптимальною є 8—10.

Тканина. Вивчаючи матеріал купола, не забувайте, що саме він має захистити вас від дощу. Наскільки міцний і водостійкий, настільки буде довго виконувати свою основну функцію. Найдешевший і найтонший матеріал, який використовується для парасолі, — нейлон. На жаль, термін його експлуатації нетривалий. Більшість моделей на ринку — з куполами із поліестеру. Він дуже міцний і водостійкий. Його недоліком є непоказний зовнішній вигляд. Вишуканіше виглядає сатин зі спеціальним просоченням. Такі моделі справді стильні, але вимагають акуратної експлуатації і дбайливого догляду. Та й вони не з дешевих. Цікавий і зручний матеріал — епонж. Це поліестер із бавовняними домішками. Завдяки цьому тканина приємна на дотик, швидко висихає. Правда, парасолі з таким куполом дорожчі за звичайні.

Типи складання. Їх є три — механічні, напівавтоматичні й автомати. Найпоширеніші — другого типу. Щоб відкрити їх, досить натиснути на кнопку. Вироби з механічним типом складання зарекомендували себе надійні й міцні. Вони відкриваються і закриваються вручну. А ось автоматичні парасолі не дуже надійні, оскільки система «повний автомат» передбачає велике навантаження на елементи конструкції, що підвищує ймовірність поломок.

Огляд покупки. Попросіть розкрити парасолю. Переконайтеся, що спиці не провисають. Не соромтеся відкрити і закрити її кілька разів. Це допоможе пересвідчитися у справності. Вибираючи автомат чи на­півавтомат, перевірте чи кнопка при натисканні не западає.

Telegram Channel