Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Застосування харчової соди у косметології

Фото sam-sdelay.com.

Застосування харчової соди у косметології

Домашні процедури з додаванням цього засобу допоможуть зберегти вроду і впоратися з деякими проблемами

Волосся

Найпростіший спосіб зробити його блискучим, позбавити шкіру голови від надлишків жиру — додати в шампунь трохи соди (столову ложку). Або 2 столові ложки соди розчинити у склянці гарячої води, трохи остудити і використовувати замість шампуню. Ополіскувати волосся підкисленою водою (згодяться яблучний оцет, лимонна кислота або сік). Цим засобом можна скористатися для надання блиску і лікування жирної себореї шкіри голови.

Зуби

Щоб надати білизни і позбутися нальоту, потрібно насипати на мокру щітку порошок і почистити зуби. Якщо хочете добитися відбілювального ефекту, то змішайте перекис водню із содою. Аби зник неприємний запах, потрібно кілька разів на день полоскати рот водним содовим розчином (чайна ложка на 200 мл).

Шкіра

Жінки успішно підтримують красу й еластичність шкіри, готуючи маску–скраб із соди і меленого «Геркулеса». Її наносять на обличчя на 15 хвилин. Засіб допоможе позбутися «чорних цяток», подразнення, звузити розширені пори.

Простий спосіб прибрати мішки і набряки під очима — покласти на ці місця марлеві серветки, змочені в теплому содовому розчині. А ванночки для рук зроблять загрубілу шкіру знову м’якою і ніжною.

Домашнє лікування вугрового висипу передбачає також проведення «содових» процедур. Приготуйте суміш із дрібної солі й соди і втирайте вологою губкою або серветкою в уражені ділянки. Цей метод можна використовувати тоді, коли немає великих запалень. Якщо прищі вже з’явилися, то слід акуратно протирати шкіру ватним тампоном, намоченим у содовому розчині.

Додайте соду в гель для вмивання — спіньте суміш у долонях і нанесіть на обличчя. Гель набуде властивостей скрабу — м’яко прибере відлущені частинки.

Сода нейтралізує неприємні запахи, тому вважається натуральним засобом проти підвищеної пітливості ніг, рук і пахв. Приготуйте ванночку з дуже теплою водою, розчиніть у ній соду й опустіть туди ноги на 20 хвилин. Після цього п’яти слід потерти пемзою (добре розм’якшуються огрубілі тканини), насухо витерти та обробити дитячим тальком. Така ж процедура підійде і для рук. Чисті пахви рекомендується змащувати вологим содовим розчином раз на день.

Влітку на природі сода зніме свербіж і почервоніння, спричинені укусами комах, — потрібно просто змочити ті місця водним розчином соди або потримати компрес деякий час.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel