Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Завоювати всі кубки»: дитяча мрія сина Героя України

Сашко, побачивши кубок чемпіонів світу збірної U–20, вже не стримував своїх емоцій.

Фото Павла Кубанова.

«Завоювати всі кубки»: дитяча мрія сина Героя України

Йому лише вісім років, але його вже знає вся наша футбольна країна. Це Олександр Цимбал, син Сергія Цимбала, який загинув у Дебальцевому в жовтні 2014-го, рятуючи життя своїм бойовим побратимам

Перед історичним матчем Україна — Португалія в рамках кваліфікації до Євро-2020 Сашко виводив на поле Кріштіану Роналду. Про цього хлопчика я дізналася, прочитавши публікацію на сайті Української асоціації футболу.

За словами мами Лілії Цимбал, до зустрічі з Роналду син займався футболом і часто грав із друзями. Але паралельно цікавився й іншими видами спорту, зокрема, від батька перейняв захоплення бойовими мистецтвами й плаванням. «Навіть наші родичі, які до цього часу не цікавилися футболом узагалі, зараз стежать за спортивними новинами», — додає Лілія.

Тато маленького футболіста Сергій Цимбал був воїном батальйону «Київська Русь».
Тато маленького футболіста Сергій Цимбал був воїном батальйону «Київська Русь».

Сашко тепер має м’яч із цього історичного поєдинку з підписом футбольної зірки. Крім того, в колекції хлопчика є футболки Андрія Шевченка, Андрія Ярмоленка та особиста іменна форма національної збірної.

Сашко тепер має м’яч із цього історичного поєдинку з підписом футбольної зірки.

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко запросив сина Героя з мамою відвідати матчі національної збірної на Євро-2020 і пообіцяв познайомити Сашка з футболістами команди й головним тренером Андрієм Шевченком. «Хочу завоювати всі кубки», — отака дитяча мрія у восьмирічного хлопчика.

Власта КРИМСЬКА.

 

Літературна осінь у Луцьку: місто, яке стало по-справжньому письменницьким

Із приємністю згадую три дні Міжнародного фестивалю «Фронтера», що відбувався на початку жовтня, але вражень вистачить ще на цілий рік

Це були не просто три дні розмов, літератури і музики, а захід, який руйнував кордони і давав простір для творчості. Звучало багато іронії та гумору, які поєднувалися із серйозними думками. Мене особисто вразив тандем Андрія Любки та Олександра Бойченка. Здавалося, що вони можуть тримати публіку добу і кожна хвилина буде цікавою.

Звучало багато іронії та гумору, які поєднувалися із серйозними думками.

Під час представлення нової книги «У пошуках варварів» йшлося про подорож до Балканських країн, яка тривала сім років, кордони та стереотипи.

Олександр Бойченко, який виступав модератором, влучно і з гумором ставив запитання, викликаючи в публіки усмішки. Те, що мені дуже подобається у цьому фестивалі, коли одні письменники приходять на події до інших, і нам, слухачам, помітні їхні емоції та взаємодія між ними. Наприклад, Жадан сміявся з текстів Бондаря, а Бондар потім кайфував від віршів Жадана. І це захоплює.

Луцьк уже доріс до власного фестивалю, що надзвичайно тішить. Будемо чекати наступної літературної осені.

Людмила ВЛАСЮК.

 

Замість грошей — сувенірна листівка

Це трапилося на риночку «Стадіон» у Нововолинську. Жіночка середніх років підійшла до продавчині, біля якої стояли красиві вазони з різнобарвними хризантемами. Довго придивлялася і нарешті зупинилася на ніжно-рожевому кольорі

Розхвалювала квітку кілька хвилин. А тоді, розрахувавшись 500-гривневою купюрою і взявши решту, швиденько сіла в іномарку, яка миттєво зникла.

Коли продавчиня добре роздивилася банкноту — було вже пізно. Замість справжньої їй підсунули звичайну сувенірну мінілистівку. Власниця осінніх квітів з очима, повними сліз, розповіла, як її в один момент ошукали. Сказала, що прикро не стільки від матеріальних втрат, хоч це також має місце, як від людської підлості.

Шахрайство трапляється у нашому повсякденному житті часто. Тому читачі просять писати «виховні» публікації — присоромлювати, ганьбити, а то й лякати «криміналом» (чи тільки нам це робити?) і розплатою нечесних на руку людей. Але поки вони самі не зрозуміють, що на чужому не збагатишся, доти жодні методи будуть неефективними.

Роксолана ВИШНЕВИЧ.

 

Магнітні бурі в листопаді:

Початок місяця має видатись спокійним, а от найсильніші геомагнітні коливання очікуються в другій половині листопада.

10, 11, 23 – слабкі магнітні бурі;

22  – середня магнітна буря;

17, 20, 21 – сильні магнітні бурі.

 

Куди їде наш король?

Іноді у громадському транспорті трапляються трагікомічні ситуації

Їхав увечері додому у маршрутці. Там сидів хлопчак у капюшоні років п’яти з мамою. Дитина жінку постійно за палець смикає і запитує:

– Мамо, а я – король?

Вона мовчки дивиться у вікно і нічого йому не відповідає.

Одна миловидна пані вирішила підтримати та підіграти хлопчику. Вона таємничим голосом запитує у нього:

– І куди ж наш король їде так пізно?

– І куди ж наш король їде так пізно?

Тут матуся відразу відреагувала, зняла капюшон з дитини, а там – товстенна кришталева ваза на голові.

– А ми веземо його величність у травматологію – підданим показати!

Олег ТОДОРОВСЬКИЙ.

 

Завітайте на шкільний ювілей!

15 листопада 2019 року о 16.00 у Палаці культури міста Луцька відбудуться урочистості з нагоди 80-річчя Луцької спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів №1.

За інформацією звертатися за тел.: 050 910 57 68, 096 801 03 69.

 

Календар:

1 листопада

Сонце (схід — 7.10, захід — 16.55, тривалість дня — 9.45).

Місяць у Стрільці, Козерозі. 5—6 дні Місяця.

Іменинники: Іван, Леонтій.

2 листопада

Сонце (схід — 7.12, захід — 16.53, тривалість дня — 9.41).

Місяць у Козерозі. 6–7 дні Місяця.

Іменинники: Артем, Клавдія, Валерій.

3 листопада

Сонце (схід — 7.14, захід — 16.51, тривалість дня — 9.37).

Місяць у Козерозі, Водолії. 7–8 дні Місяця.

Іменинники: Яків, Іван, Богдан.

4 листопада

Сонце (схід — 7.16, захід — 16.49, тривалість дня — 9.33).

Місяць у Водолії. 8–9 дні Місяця.

Іменинники: Ганна, Костянтин, Богдана, Денис.

5 листопада

Сонце (схід — 7.17, захід — 16.48, тривалість дня — 9.31).

Місяць у Водолії. 9–10 дні Місяця.

Іменинники: Максим.

 

«Подовшали тривоги і листи, ліси на глину, на пісок опали…»

Микола Вінграновський по-особливому описує у віршах свою осінь

За прогнозом чергового синоптика Волинського обласного гідрометеоцентру Лесі Пасічник, 1 листопада — мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер південно–західний, 5–10 метрів за секунду. Температура повітря вночі — від 3 морозу до 2 тепла, вдень — 4–9 вище нуля. 2–го — мінлива хмарність. Без істотних опадів. Вітер південний, 7–12, вдень місцями пориви 15 — 20 метрів за секунду. Температура повітря вночі — від мінус 2 до плюс 2, вдень — 5–10 градусів тепла. 3–го — хмарно, з проясненням, невеликий дощ. Вітер південний, 7–12, вдень місцями пориви 15 — 20 метрів за секунду. Температура повітря вночі — 3–8 градусів тепла, вдень — 9–14.

4–го — хмарна погода, часом дощ. Вітер південний, 7–12, вдень місцями пориви 15 — 20 метрів за секунду. Температура повітря вночі — 5–10 градусів тепла, вдень — 11–16. 5–го — хмарна погода, з проясненням, можливий дощ. Вітер південно–західний, 7–12 метрів за секунду. Температура повітря вночі — 5–10 вище нуля, вдень — 12–17 градусів тепла.

За багаторічними спостереженнями, найтепліше 1 листопада було 1994 року — плюс 20,4, найхолодніше — 1978–го — мінус 12,8 градуса.

За багаторічними спостереженнями, найтепліше 1 листопада було 1994 року — плюс 20,4, найхолодніше — 1978–го — мінус 12,8 градуса.

У Рівному 1 листопада похмура погода триматиметься не весь день — ввечері небо стане чистим та ясним. Без опадів. Температура повітря — від мінус 1 до плюс 5, 2–го — мінус 1 — плюс 7, 3–го — 6 — 16, 4-5–го — 9 — 14 градусів тепла.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel