Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Кремль та Зеленський роблять із добровольців ворогів

Чи вдалося главі держави переконати ветеранів?

Фото obozrevatel.com.

Кремль та Зеленський роблять із добровольців ворогів

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

Знайшли «козлів, які заважають миру»?

В Україні набула розголосу розмова Президента Володимира Зеленського із добровольцями у населеному пункті Золоте, де має відбутися розведення військ. Бесіда запам’яталась хамством глави держави, який «тикав» ветеранам, та його специфічною лексикою, коли заявив, що він «не лох». Але у цій історії є більш важлива річ. Поїздку Зеленського теперішня влада використала, щоб показати його миротворцем, а добровольців — тими, хто проти миру, про який так просять українці. Це абсолютно збігається з позицією Москви. Адже, як заявила представниця МЗС Росії Марія Захарова, нарешті тепер «увесь світ побачив, хто зриває Мінські домовленості». Вона говорила про українських патріотів

Насправді ветерани теж за мир, може, навіть більше, ніж інші, бо бачили війну. Але вони проти капітуляції, яку подають як мир. А от до цивільного населення, котре просило Зеленського про відведення військ у Золотому, є питання, адже серед «учительок», з якими фотографувався Президент, було дві, котрі раніше ходили на сепаратистські мітинги. А сама школа, на тлі якої зробили знімок, закрита ще у 2017 році…

Насправді ветерани теж за мир, може, навіть більше, ніж інші, бо бачили війну. Але вони проти капітуляції, яку подають як мир.

У Москві плескають — у них із Зеленським тепер фактично спільні інформаційні спецоперації. Мету останньої дуже точно описав блогер Олексій Давиденко: «Очевидно, козлами, які заважають Донбасу жити в мирі з Росією, вирішили робити не росіян і не ополченців «ЛДНР» — крайніми, схоже, будуть українські добровольці».

 

В Умані хімік-шпигун із Росії планував підірвати військовий аеродром

Але не зміг знайти якийсь підручник, розізлився, схопився за сокиру і накинувся на дружину…

На щастя, біди жінці він не заподіяв, а от роботи контррозвідці СБУ, котра після цього зацікавилася ним, додав. З’ясувалося, що в Україну цей хімік, який раніше працював в оборонній промисловості РФ, приїхав три роки тому і для прикриття одружився з місцевою жителькою. Сам же у квартирі влаштував хімічну лабораторію з виробництва вибухівки. Мав кураторів у Росії, з якими зв’язувався за допомогою набору кодових слів.

Злочинець придумав спеціальну сигарету, що тліла 9 хвилин, після цього вибухала і спричиняла ланцюгову реакцію.

Злочинець придумав спеціальну сигарету, що тліла 9 хвилин, після цього вибухала і спричиняла ланцюгову реакцію.

Він встиг її навіть випробувати. Хотів підірвати сховище авіаційного пального на аеродромі. Наслідки вибуху важко спрогнозувати, але точно загинула б велика кількість людей.

Терорист планував утекти в Гонконг — цікавився квитками на літак, припас для цього гроші. А тепер, найімовірніше, буде обмінним фондом — віддадуть Москві, щоб звільнити полонених українців.

 

Найбільша родина Британії поповниться 22-ю дитиною

44-літня Сью Редфорд розмістила у соцмережах відео, на якому видно, як вона проходить ультразвукове обстеження. А потім разом із чоловіком оголошують, що у квітні наступного року вони 22-й раз стануть батьками

У 2013 році сім’я взяла участь у телевізійному шоу  «16 дітей – далі буде». Так і сталось!
У 2013 році сім’я взяла участь у телевізійному шоу «16 дітей – далі буде». Так і сталось!

У сім’ї Редфордів 11 дівчаток і 10 хлопчиків. Свого первістка Кріса Сью народила у травні 1989-го, коли їй було лише 14. У цій країні статевий зв’язок із дівчиною, якій не виповнилося 16, є кримінальним злочином, однак, якщо підлітки діяли за взаємною згодою, це не карається. А 21-ша дитина, донька Бонні Рей, з’явилась на світ торік. Не оминула сім’ю і трагедія: 2014-го хлопчик Алфі народився мертвим. 44-літня мама переконана, що немовля зрівняє рахунок між синами і доньками: «Думаю, що у нас буде по 11 дітей кожної статі. Чекаємо на сина».

«Думаю, що у нас буде по 11 дітей кожної статі. Чекаємо на сина».

Сью та Ноель Редфорди з 19 дітьми живуть у старовинному вікторіанському будинку, в якому 10 спалень. Родина має власний бізнес — пекарню. Старші — 30-річний син Кріс і 25-літня донька Софі, яка вже має трьох власних дітей, — мешкають окремо.

Крута сімейка, хай у них усе буде добре!

 

Хотіли до мами: з вікна лікарні випали двоє малюків

Біда сталася на Одещині. Поліцейські з’ясовують обставини нещасного випадку

Зараз діти у важкому стані в різних відділеннях обласної лікарні. У 5-річної дівчинки — відкрита черепно–мозкова травма, вона перебуває в реанімації, але є притомною і розмовляє з медперсоналом, хоча, що з нею сталося, не пам’ятає. 2-літній хлопчик — у травматології, в нього травма грудного відділу хребта. Загрози для життя обох дітей уже нема.

У лікарні кажуть, що малюків укладали спати, але вони хотіли повернутися до мами, тому і вистрибнули з 2-го поверху.

У лікарні кажуть, що малюків укладали спати, але вони хотіли повернутися до мами, тому і вистрибнули з 2-го поверху.

За результатами службового розслідування догани отримали завідувачка відділення, медсестра і санітарки. Медсестру, яка була відповідальною за техніку безпеки в цьому відділенні, звільнили.

Також з’явилася інформація про неблагополучну сім’ю дітей. Їх вилучили під час рейду в Великомихайлівському районі за рішенням сільської ради. Що тут скажеш, біда за бідою ходить…

 

В Україні вперше вживили пацієнтові штучне мінісерце

Для цього знадобився невеликий розріз тіла, розміром із дитячий кулак

Операція тривала лише три години, упродовж половини з яких пацієнта під’єднували до апарата штучного кровообігу.

Операція тривала лише три години, упродовж половини з яких пацієнта під’єднували до апарата штучного кровообігу.

Зовні мінісерце дуже маленьке і пласке, воно не займає багато місця в грудині. Механізм здатний перекачувати більший об’єм крові, ніж його попередні покоління. Імплантація штучного серця дає безнадійно хворим пацієнтам змогу дочекатися пересадки донорського органа.

Наразі в Україні щонайменше 300 осіб потребує трансплантації, а чверть із них може померти протягом року.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel