Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
За часи президентства Порошенка Україна піднялася в рейтингу  Doing Business на 48 позицій

Якщо нова влада хоча б повторить успіх порошенківської і «здолає» 48 сходинок у рейтингу, то Україна опиниться у двадцятці економічно найбільш привабливих країн.

Фото day.kyiv.ua.

За часи президентства Порошенка Україна піднялася в рейтингу Doing Business на 48 позицій

Згідно з останніми даними Світового банку зараз наша держава перебуває на 64-й сходинці цього важливого рейтингу

Протягом року Київ покращив свою позицію на 7 пунктів. На цю новину відреагував прем’єр–міністр України Олексій Гончарук: «Підвищення рейтингу України в Doing Business-2020 одразу на 7 позицій — це результат, який свідчить сам за себе. Це позитивний сигнал для українських підприємців та «зелене світло» для іноземних інвесторів», — заявив він.

Щоправда, забув уточнити, що це — результат діяльності попередньої влади, адже рейтинг Світового банку фіксує стан справ на квітень кожного року і відображає той, що минув. Тобто оцінено роботу тодішніх Президента, парламенту та уряду. А наскільки успішною буде діяльність нинішньої команди, побачимо через рік, коли рейтинг буде оновлено.

«Вдячний нашій команді за достойний результат. За 5 років у цьому рейтингу ми піднялися на 48 позицій. Щиро бажаю нашим наступникам зробити краще», — написав Петро Порошенко.

Тож цілком доречний тут і коментар п’ятого Президента України Петра Порошенка. «Вдячний нашій команді за достойний результат. За 5 років у цьому рейтингу ми піднялися на 48 позицій. Щиро бажаю нашим наступникам зробити краще», — написав він на своїй сторінці у фейсбуці.

Теж цього бажаємо, бо у верхній частині рейтингу розташувались країни, які прийнято називати цивілізованими.

Наша довідка:

Рейтинг Doing Business складається щороку Світовим банком. У ньому оцінюється інвестиційна привабливість 190 країн світу. Звіт формується за підсумками комплексного дослідження стану реформ у кожній країні за 10 основними індикаторами. Індекс легкості ведення підприємництва є одним із вирішальних маркерів для бізнесу під час прийняття рішень про інвестиції в ту чи іншу країну.

Уже традиційно рейтинг очолює Нова Зеландія. До десятки найсильніших цьогоріч увійшли: 2–ге місце — Сінгапур, 3–тє — Гонконг, 4–те — Данія, 5–те — Південна Корея, 6–те — США, 7–ме — Грузія, 8–ме — Великобританія, 9–те — Норвегія, 10–те — Швеція.

Географічні сусіди України мають мають такі позиції: Польща — 40–ве місце, Угорщина — 52–ге, Словаччина — 45–те, Румунія — 55–те, Молдова — 48–ме, Туреччина — 33–тє, Білорусь — 49–те, Росія — 28–ме.

За підрахунками експертів Світового банку один пункт у загальний рейтинг Doing Business дає можливість країні залучити до 600 мільйонів доларів інвестицій.

Мирослава СЛИВА.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel