Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Путин, приди!» – тепер у нас уже майже на державному рівні

Фото newsonline24.com.ua.

«Путин, приди!» – тепер у нас уже майже на державному рівні

Чим останнім часом дивувався і переймався заступник головного редактора «Газети Волинь» Василь УЛІЦЬКИЙ

…Підготовкою приєднання України до ОРДЛО

Три факти.

Колишній комік, а зараз радник секретаря Ради національної безпеки та оборони з питань реінтеграції і відновлення окупованих територій Донбасу Сергій Сивохо заявив, що більшість наших співвітчизників хоче миру, але «воінствующєє мєньшінство» продовжує «диктувати стару обридлу політику». По суті, винними у війні оголосив не Росію та Путіна, а патріотів, які стали на захист України і зараз протестують проти «формули Штайнмаєра».

Повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор свідчив перед Конгресом, що «команда Зеленського збирається переслідувати Порошенка за цілою низкою питань, приміром, через інцидент у Керченській протоці». «Президента Порошенка звинувачували у військових рішеннях, які він тоді прийняв», — сказав Тейлор. За його словами, після цього Єрмак та Новіков (люди з команди Президента, з якими мав зустріч Тейлор. — Ред.) дістали свої мобільні телефони та показали фотографії своїх родичів, на яких рідний брат і двоюрідний, які були вбиті чи поранені на Донбасі. «Вони показали це, сказавши: «Порошенко у цьому винний». У них на емоційному рівні глибока злість на Порошенка. Це — одна з речей, що мотивують атаки та судові справи на Порошенка», — розповів Тейлор. Тобто бачимо в нової влади абсолютну кремлівську трактовку подій: Росія ні при чому, тут — громадянський конфлікт, і київська хунта на чолі з Порошенком розстрілювала мирні міста Донбасу, за що має бути покарана.

Те, що Росія вела, веде і буде вести війну на знищення України, в головах деяких представників нової влади просто не вкладається. У їхньому розумінні винні мазепинці, петлюрівці, бандерівці, порохоботи, словом, усі, хто чинив і чинить опір, але не Кремль.

Максим Ткаченко, ще один «кварталівець», який став радником секретаря РНБО, заявив, що на окупованому Росією Донбасі в органах «влади» є «чесні та порядні» люди, які можуть залишитись «у команді нової влади». Виходить, що тих, хто пішов на службу до Путіна, у Зеленського не вважають ні зрадниками, ні колаборантами, ні злочинцями.

Якщо коротко підсумувати, то нова влада морально повністю готова пристати на умови Кремля. Тобто приєднати Україну до ОРДЛО, що фактично означає її здачу та капітуляцію.

…Рухом до російського фашизму

Володимир Зеленський має майже нульові досягнення в зовнішній політиці.

Про міжнародну антипутінську коаліцію вже можемо забути. Президент Франції Макрон раптом став другом Росії і патякає щось про «українські банди у Франції». Меркель після слів Зеленського, що Німеччина мало помагає Києву, теж, схоже, махнула на нас рукою і помагає Кремлю добудовувати газові трубопроводи в обхід України, що аж гай шумить. А «Північний потік–2» — це фактично запрошення Путіну — добивай Україну. Бо газ ітиме по морю, і що там робитиметься на берегах Дніпра, вже не так важливо. Все одно Європа буде в теплі та добрі… Непередбачуваний Трамп і американські скандали, пов’язані з Києвом, — це взагалі окрема тема. Шухер там неабиякий, а Зеленський усе ніяк нового посла в Америці призначити не може… На цьому тлі замість з усіх сил гримати в двері НАТО, Україна тихенько сидить на порозі. Мовляв, вже ж один раз просились, якось воно буде… Не треба жодних спільних заяв президента і Верховної Ради.

Пане Президенте, а «вимоги і стандарти» щодо жартів «95 кварталу» чи обіцянок політиків встановити не хочете?.. Хто б міг подумати: «молодий і перспективний» Зеленський виявився ще більшою радянською людиною, ніж колишні Кучма та Янукович!

І що нам з тої міжнародної політики, скажете,  — картопля ж від цього гірше родити не стане? І де тут путінізм? Річ у тім, що, спіймавши облизня на міжнародній арені, пан Зеленський обов’яково відіграється удома, тобто в Україні. Так завжди роблять авторитарні чуваки. Тож чекайте на закручування гайок, вибіркове правосуддя, ще більші «наїзди» на ЗМІ, пошук ворогів, «які нам заважають жити»… Сказав же «на 100% свій» генпрокурор Рябошапка, що народ прагне посадок та крові. А Зеленський на прикладі Пашинського розповів, як ці посадки робитимуться — фактично методом жеребкування і згідно з опитуваннями. Заявили 100% людей на вулиці, що Петренко — хапуга — в буцегарню його (ще й слідчих та суддів можна розвантажити)! Головне, аби народу подобалось. Такий собі путінізм з обличчям артиста.

…Тиском на ЗМІ

«Волинь» критикує Зеленського — і нічого, жодного тиску? Ну, по–перше, навіть Путін не з усіма одразу розправився (тіпун мені на язик). По–друге, слідчі ДБР прийшли не до власників проросійських (а фактично російських) телеканалів, які вільно оббріхують Україну, а прийшли до власника «Прямого», який критикує Зеленського. Якщо намагаються закрити рота одним ЗМІ, через яких Президент погано спить, — спробують й іншим (за «1+1» чи «NewsOne» можете не переживати).

По–третє, міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський наговорив багато гарних слів про важливість свободи слова і захист журналістів, але запам’ятався не цими банальностями, а заявою про те, що треба ввести адміністративну та кримінальну відповідальність за розповсюдження маніпулятивної та неправдивої інформації. Це — чудовий метод розправи з неугодними журналістами: будь–яка власна думка, яка не збігається з лінією «слуг», найчеснішим Печерським судом оголошується маніпулятивною і карається адміністративно або кримінально! Як кажуть, припливли.

А остаточно плани влади щодо розправи з вільним словом і запровадження цензури стали очевидними після оприлюднення Указу Президента Володимира Зеленського «Про невідкладні заходи щодо проведення реформ і зміцнення держави», у якому керманич держави наполягає на встановленні «вимог і стандартів новин». Пане Президенте, а «вимоги і стандарти» щодо жартів
«95 кварталу» чи обіцянок політиків встановити не хочете?.. Хто б міг подумати: «молодий і перспективний» Зеленський виявився ще більшою радянською людиною, ніж колишні Кучма та Янукович!

…Як тільки Зеленський переміг, хтось із його команди заявив, що їм не потрібні класичні журналісти, мовляв, ми спілкуватимемось із народом без посередників, напряму, за допомогою соціальних мереж та відеороликів. Журналісти образились на ці слова. Як видно, даремно. Краще б «Слуги народу» і далі собі тільки роликами займались.

Результати спільного дослідження Українського інституту майбутнього та газети «Дзеркало тижня. Україна», проведеного за допомогою компанії «Нью Імідж Маркетинг Груп», свідчать: так звані «ЛНР — ДНР» за іншого Володю. Може, наш отямиться.
Результати спільного дослідження Українського інституту майбутнього та газети «Дзеркало тижня. Україна», проведеного за допомогою компанії «Нью Імідж Маркетинг Груп», свідчать: так звані «ЛНР — ДНР» за іншого Володю. Може, наш отямиться.

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel