Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
У Ківерцях побував в. о. міністра молоді та спорту України

Високопоставлений чиновник (другий зліва) пообіцяв частіше приїжджати на Волинь.

Фото з фейсбук-сторінки Анастасії Дем’янчук.

У Ківерцях побував в. о. міністра молоді та спорту України

Олександр Ярема завітав у гості до героїв публікацій «Газети Волинь» – громадської організації «Школа безпеки та виживання дітей «Тивер»

Високопосадовець вражений масштабами організації та зробленою роботою, яка відома не тільки на Волині, а й у всій Україні. Олександр Йосипович також ознайомився з проблемою небажання продовження оренди приміщення за адресою: вул. Шевченка 6, міста Ківерці, зазначає координатор тиверців Анастасія Дем’янчук у фейсбуці. Нагадаємо, конфліктна ситуація навколо будівлі виникла цієї осені. Кілька років тому юні туристи і рятувальники з Ківерців отримали в оренду комунальне майно, яке перебуває на балансі районної ради. Термін договору закінчився у вересні, а про неможливість його пролонгації власник будівлі — Ківерцівський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, який нині в стані ліквідації — повідомив на наступний день після закінчення строку документа.

Для проведення цієї процедури РЦСССДМ має передати належне йому майно на баланс районної ради для складання ліквідаційного балансу. Якщо ж «Школа безпеки» залишиться орендарем майна, то центр не зможе ліквідуватися, а його існування потребуватиме додаткових коштів на утримання. Представники громадської організації ще у жовтні дійшли консенсусу, що ГО «Тивер» передасть по акту орендоване ним приміщення. Після того, як районна рада візьме його на свій баланс, буде оголошено про намір передати майно в оренду, а громадська організація знову зможе стати орендарем.

В організації заявили: «В Україні активно створюються молодіжні простори для роботи, а в Ківерцях хочуть закрити єдиний постійно діючий центр».

В Україні активно створюються молодіжні простори для роботи, а в Ківерцях хочуть закрити єдиний постійно діючий центр.

Вислухавши інформацію про стан справ, виконувач обов’язків міністра молоді та спорту України Олександр Ярема пообіцяв: «Ознайомився з проблемою, через місяць приїду — перевірю».

Анастасія Дем’янчук ще раз звернулася до представників районної ради з проханням не закривати єдиний простір на території Ківерцівщини для роботи з дітьми та молоддю. Адже одним із ключових пріоритетів «Стратегії розвитку молодіжної політики в Україні до 2030» є безпека. Саме цей напрямок активно популяризують «тиверці».

За словами активістки, «Олександр Йосипович — відкрита та щира людина, вважаю, що всім міністрам та заступникам є з кого брати приклад. Дякуємо, що завітали до нас!».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel