Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Різдвяна майстерня» навчить виготовляти святкові сувеніри

Кожен може сам обрати, в якій техніці створити різдвяний сувенір.

Фото із сайту Луцької міської ради.

«Різдвяна майстерня» навчить виготовляти святкові сувеніри

Напередодні Новорічно–Різдвяних свят у теплій, домашній атмосфері відкрили мистецький проєкт під такою назвою у Палаці культури Луцька

Майстерня працюватиме до 19 січня. 17 талановитих митців проводитимуть уроки з виготовлення різдвяних сувенірів, оберегів, новорічних прикрас, святкових листівок та подарунків. Цей цікавий творчий проєкт відбувається за сприяння департаменту культури Луцької міської ради, управління соцслужб для сім’ї, дітей та молоді, а також майстрів народних ремесел, членів ГО «Рукотвори Волині», «Волинський оберіг». Усі охочі можуть долучитися до майстер–класів щодня з 10.00 до 16.00, щоб навчитися виготовляти витинанки, вироби паперопластики, декупаж, ляльки з ниток, новорічні листівки у техніці кава–арт, сувеніри з вовни і лози, глини та отримати багато позитивних святкових емоцій.

Довідки і запис на майстерки за телефоном: 095 41 63 459.

Лариса ЗАНЮК.

 

«Все, що справжнє, — те красиве»: листівки завжди з душею

«Світ без мобілок був прекрасним», — такі слова можна і нині почути від старших людей. Бо зараз украй рідко ми пишемо одне одному прості й душевні листи, де людину впізнаєш відразу за почерком на папері

Цю листівку Маневицькому краєзнавчому музею подарувала жителька селища Лідія Ковальчук.
Цю листівку Маневицькому краєзнавчому музею подарувала жителька селища Лідія Ковальчук.

 У нас є родичі в Хмельницькому, які довгий час надсилали нам вітальні листівки, написані від руки. Ще років із п’ять тому ми їх отримували, хоч уже користувались телефонами і в хаті був проведений інтернет, але все одно з радістю очікували на новорічні поштові «гостинці». І вони завжди асоціювались у мене з дитинством, бо мама їх збирала і все складала у свою шухляду. Навіть сьогодні туди можна зазирнути та, перелистуючи їх, згадати про якісь особливі моменти в житті, пов’язані з ними. І таке тепло у кожному слові, яке навряд чи можна передати голосом по телефону чи повідомленням у вайбері.

Лідія Трохимівна Ковальчук подарувала Маневицькому краєзнавчому музею 200 листівок. Дві з них відразу зацікавили відвідувачів, оскільки датуються 1956 роком. Ось на цій простій і красивій листівці, де дітки ліплять сніговика, підкупляє невеличкий вірш, написаний українською мовою:

Ніс у баби із морквиці,

Чорні вуглики — очиці,

Рот — червоний бурячок,

Руки зробим з гілочок.

Незважаючи на те, що традиція надсилати привітання поштою відходить у минуле, однак сама ідея актуальна й понині. Щоправда, сучасні листівки мають зазвичай електронний вигляд. Достатньо просто «загуглити» бажану картинку й надіслати адресатові. А для тих, хто бажає бути оригінальним, є можливість створити листівку власноруч. Як сказав Юрій Іздрик, «все, що справжнє, — те красиве…».

Людмила ВЛАСЮК.

 

25 грудня

Сонце (схід — 8.20, захід — 16.17, тривалість дня — 7.57).

Місяць у Стрільці, Козерозі. 28–29 дні Місяця.

Іменинники: Олександр, Свирид, Оксентій.

26 грудня

Сонце (схід — 8.20, захід — 16.18, тривалість дня — 7.58).

Місяць у Козерозі. 29–1 –2 дні Місяця.

Іменинники: Арсен, Євген, Орест, Анастасія.

 

«Ще не було снігів. Ще тільки вітер в саду останнє яблучко гойдав…»

Так пише Галина Кирпа, ніби передбачаючи у своєму вірші, що грудень прийде із дощем. І «вже аніде ні айстрочки немає, немає чорнобривця і гвоздики.Та скоро зацвіте щось, дуже-дуже біле і велике» – ми всі очікуємо на справжню зиму

За прогнозом чергового синоптика Волинського обласного гідрометеоцентру Надії Голі, 25, 26 грудня — хмарна погода, часом невеликий дощ, місцями з мокрим снігом. Вночі та вранці можливий туман. Вітер північно–західний, 5–10 метрів за секунду. Температура повітря протягом доби — 0–5 градусів тепла.

За багаторічними спостереженнями, найтепліше 25 грудня було 2017 року — плюс 9, найхолодніше — 1961–го — мінус 28 градусів.

У Рівному 25 грудня з ранку й до самого вечора буде зберігатися похмура погода. Вдень очікується сильний дощ, проте до вечора він повинен послабшати. Температура повітря — 3–4 градуси тепла, 26–го — 2–3 градуси із позначкою «плюс».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel