Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Добудова шахти відміняється?

А віз і нині там – невже даремно вбахували сюди сотні мільйонів?

Фото Нововолинськ.com.ua.

Добудова шахти відміняється?

Міністерство енергетики та захисту довкілля розглянуло звернення депутатів Волинської обласної ради до Президента, Голови Верховної Ради, прем’єр-міністра України, міністра енергетики та захисту довкілля щодо необхідності врегулювання проблемних ситуацій на вугледобувних підприємствах краю, а також завершення будівництва шахти №10. Відповідь урядовців, на жаль, не потішила

Зокрема, профільний міністр Олексій Оржель повідомив, що під час підготовки бюджетних запитів до проєкту державного бюджету на 2020 рік у доведених Мінфіном граничних показниках на 2020 рік капітальні видатки загального фонду на фінансування будівництва шахти №10 «Нововолинська» не були передбачені. Хоча Міністерство енергетики та захисту довкілля надавало пропозиції Міністерству фінансів щодо необхідного обсягу капітальних видатків за бюджетною програмою «Державна підтримка будівництва шахти №10 «Нововолинська». Однак це не було враховано.

За попередніми оцінками Олександра Стойловського, на завершення копальні потрібно не менше півтора мільярда гривень.

Директор ДП «Передпускова дирекція шахти №10 «Нововолинська» Олександр Стойловський, який нещодавно обійняв цю посаду з метою «добудувати нову копальню і ввести в експлуатацію», не давав категоричних оцінок. У телефонній розмові зазначив, що зараз розглядаються варіанти утримання об’єкта. Під час засідання у Кабміні, де обговорювали програму розвитку шахт, прозвучала інформація про необхідність ретельного проведення техніко–економічного обґрунтування завершення нової підземки. Лише після цього буде прийнято рішення щодо подальшої її долі. Нагадаємо, що за попередніми оцінками Олександра Стойловського, на добудову копальні потрібно не менше півтора мільярда гривень. В останні дні року шахтарі «десятки» чекають на обіцяні кошти, якими погасять борги, в тому числі із зарплати за листопад.

До слова, ще в березні минулого року недобудована шахта №10 виставлена на приватизацію, однак ніхто не поспішає її придбати. Невже так усе безнадійно, й нашій державі зовсім не потрібні підприємства, які добувають вугілля?


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel