Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Знову на «газову голку»:  5 українських компаній підписали контракт із «Газпромом»

Зеленський запускає дракона Путіна в Україну.

Карикатура dw.com.

Знову на «газову голку»: 5 українських компаній підписали контракт із «Газпромом»

«Європейська солідарність» вимагатиме негайного скликання засідання Ради національної безпеки і оборони та запровадження санкцій проти прямого постачання «голубого палива» з Росії

Уже відомо про п’ять компаній, які напряму уклали угоди з «Газпромом», і це не комерційні, а виключно політичні угоди. Про це сказав п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко в ефірі телеканалу «Україна».

«Ми сьогодні отримали повідомлення і від українських ЗМІ — «Інтерфакс», «Ліга», і від російських — «Ехо Москви» та інших, про те, що вже п’ять українських компаній уклали угоди на пряме постачання газу з РФ на український ринок, — сказав він. — Причому хочу наголосити, що це не є комерційні контракти. Ці контракти — політичні. Путін своїй п’ятій колоні продає газ зі значною знижкою для того, щоб від надприбутків на нашому газовому ринку фінансувалися ці політичні партії, і для підриву основ державності України», — переконаний політик.

Хочу наголосити, що це не є комерційні контракти. Ці контракти — політичні. Путін своїй п’ятій колоні продає газ зі значною знижкою для того, щоб від надприбутків на нашому газовому ринку фінансувалися ці політичні партії, і для підриву основ державності України.

«Безумовно, це питання національної безпеки. І наша політична сила буде вимагати негайного скликання Ради національної безпеки і оборони та запровадження санкцій проти прямого постачання газу з РФ», — заявив лідер «Європейської солідарності».

«Це є газова голка. І, на жаль, ми можемо сказати, що це є результатом таємних переговорів, які відбулися в Парижі. Ми перетнули в цьому сенсі ті «червоні лінії», про які дуже голосно попереджали люди напередодні Парижа», — наголосив Петро Порошенко.

Дарія КЛИЧ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel