Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
«Журавка» вразила журналістів і на Новий рік

Вони уміють не тільки смачно готувати, а й чудово колядувати!

Волинь-нова

«Журавка» вразила журналістів і на Новий рік

«Від куті і від Різдва Бог дарує нам дива. Щоб жили щасливо в мирі в хаті чи в міській квартирі. На покуті за столом були б сало з часником, ковбаса своя, гірчиця, карасі в сметані, птиця, ще й картопля не пісна, добрий келишок вина… Щоб колядки скрізь лунали, щиро Бога прославляли» — ​скільки подібних віншувань створив мудрий український народ. А вправні господині яких тільки страв не навчилися готувати! І ті звичаєві рецепти–переписи чи не в кожній родині передають із покоління в покоління, осучаснюючи щораз і дивуючи рідних вишуканістю, смаком, поживністю

Бережуть ті добрі народні традиції в колективі вже відомої далеко за межами рідної Волині «Журавки». Про підприємство громадського харчування із села Журавичі Ківерцівського району, яке якісно надає послуги замовникам на виїзді, вперше редакційний колектив дізнався у вересні під час ювілею газети. Вправні господині так догодили різноманітним асортиментом домашніх страв української кухні, що «Журавка» прилетіла до «Волині» й цієї святкової зимової пори. До запаху ялинки та мандаринів додалися й аромати від смаколиків празникового меню.

Святкове меню журавичівців демонструє зв’язок поколінь, поєднуючи традиційні і нові наїдки.

Без сумніву, готувалися дбайливо, як і вперше. І хоча вже не побоювались (бо ж таки вгодили тоді!), все ж журналістам цікаво було, чим на цей раз здивують, чи не повторяться… Білосніжні скатертини, що додавали офіціозу на ювілеї, замінили на домоткані обруси з народним орнаментом — ​настав же час Новорічно–Різдвяних свят, так шанованих в Україні. Тож усе має бути і в оздобленні витримано в кращих традиціях. Наїдків же стільки в нашого народу — ​щоразу ними можна урізноманітнити стіл, не повторившись.

Схвальні відгуки замовників стимулюють колектив, надихають до пошуків нових смаків та удосконалення власних навиків. Тож святкове меню журавичівців демонструє зв’язок поколінь, поєднуючи традиційні і нові наїдки. Кулінари Тетяна Ломакіна, Софія Порятинська змінюють не лише асортимент страв, а й варіанти їх подачі. Знаним кухарям допомагають офіціанти і бармен.

— І коли мають замовлення, дуже стараються, докладають зусиль усім дружним колективом, — ​гордиться своїми майстрами кулінарії Валентин Ломакін, з яким цього разу до Луцька приїхав син Микола. Сільського розумника запримітила журналістка Тамара Трофимчук, зацікавившись студентом, який уже втретє стає кращим у рейтингу Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

— А пахне ж як! — ​то вже чуються схвальні репліки від колег за гостинним столом.

— Яка смакота!

— Це ж усе як вдома…

— Натуральне! Сільське!

Прадавні традиції, багатство смаків, неординарна подача страв — ​візитка «Журавки». Насолоджуйтеся цими останніми святочними днями новоріччя. Колядуйте і смакуйте!

Запрошуйте «Журавку» й до себе в гості: 099 0540154.

Telegram Channel