Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Ківерцівщині вшанували коваля,  якого називають хранителем історії села

Степан Петрович — і коваль, і краєзнавець, і поет, і церковний староста…

Фото з особистого архіву Степана КОМАРИЦІ.

На Ківерцівщині вшанували коваля, якого називають хранителем історії села

70-річний ювілей завітав у Різдвяні свята до жителя Гайового Степана Петровича Комариці

Про невтомного майстра неодноразово писали місцеві журналісти. Адже він — дуже самобутня і цікава людина. Окрім свого фаху, Степан Петрович займається краєзнавством. Навряд чи ще хтось знає історію своєї малої батьківщини так, як цей професійний коваль. Він цікавий співрозмовник і неперевершений оповідач.

Якось зранку поспішаю до лікарні, а назустріч — Степан Петрович. Привіталися, обмінялися думками про справи життєві. А куди ж це він у таку рань? Виявляється, до бібліотеки в Ківерці приїхав, щоб здати прочитані книжки, а вона так рано не відчиняється. Треба ж іще й назад на автобус встигнути — роботи в вдома непочатий край…

Нехай Господь посилає міцне здоров’я! А шану й повагу від родини, односельців, краян ви, Степане Петровичу, заслужено здобули.

Попри сільські будні та нескінченні клопоти Степан Комариця — ще й талановитий поет. Скільки то зошитів списано?! Багато його історій свого часу читали земляки у районці «Вільним шляхом». Продовжує творити й нині.

Колектив аматорів сцени місцевого клубу щиро віншував ювіляра. Односельці відгукуються про нього як про розумного, доброго й душевного чоловіка. «Він — хранитель історії нашого села», — кажуть із гордістю.

А ще Степан Петрович відмінно справляється з обов’язками церковного старости. Люблячого дідуся й прадідуся обожнює дітвора — є кому продовжувати його талановитий рід!

Тож нехай Господь посилає міцне здоров’я! А шану й повагу від родини, односельців, краян ви, Степане Петровичу, заслужено здобули. Многоліття вам!

Telegram Channel