Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
«Зеленський попросив вибачення,  і на серці трохи легше стало» —  батько волинського Героя Небесної сотні

Роман Мойсей (посередині) наполягає: допоки ми не будемо боротися так, як боровся його брат, не матимемо своєї держави.

Фото Олександра Пілюка.

«Зеленський попросив вибачення, і на серці трохи легше стало» — батько волинського Героя Небесної сотні

20 лютого українці вшанували пам’ять земляків, які віддали своє життя за свободу під час Революції гідності. Поминальні заходи відбулися в різних куточках країни, а Президент зустрівся з рідними загиблих на Майдані

 

 

Микола Ігорович із села Залісоче Ківерцівського району, батько Героя Небесної сотні Івана Тарасюка, того дня був у столиці. Він приїхав на місце вбивства свого сина. Думав, що побачиться із главою держави, але не вдалося.

Володимир Зеленський запросив на аудієнцію 20 родичів загиблих. У число цих делегатів Микола Тарасюк не потрапив. Утім, після панахиди, яку відслужив у Михайлівському соборі митрополит Епіфаній, вдалося обговорити почуте від очільника країни.

— Зеленський розповідав, що не знав добре ситуації, коли випустив беркутівців, яких підозрюють у розстрілі, що йому так нарадили. Навіть просив вибачення. Батьки вимагали, щоб він це публічно сказав, — переповідає Микола Ігорович.

За його словами, гарант Конституції переконував, що справа Майдану і суд будуть доведені до логічного завершення. А от присутня на зустрічі Ірина Венедіктова (в. о. директора ДБР. — Ред.) «не давала батькам і слова сказати».

— Складається враження, що перед Президентом стоїть стіна, щоб він правди не чув, — припустив волинянин.

Родичам загиблих уже шість років замилюють очі, міняють прокурорів, відпускають підозрюваних беркутівців.

Зеленський запропонував делегувати від батьків Героїв Небесної сотні представника, який його консультуватиме. Миколу Тарасюка зустріч втішила.

— Знаєте, як він так поговорив з нами, то на серці трішки легше стало, але дружина сумнівається, чи він був щирим, чи таке ставлення до нас тільки 20 лютого, а далі все буде як завжди.

А під час скорботних заходів у Луцьку брат загиблого на Майдані Василя Мойсея Роман закликав українців боротися за правду.

Чимало лучан прийшли вшанувати пам’ять Героїв Небесної сотні на Меморіал Слави обласного центру.

Біля могили Василя Мойсея священники відслужили панахиду, учасники віча поклали квіти до монумента.

Ніхто гучних промов не виголошував. Декілька слів сказав лише Роман Мойсей. Він розповів, що Василь не хотів помирати, що планував майбутнє, хотів мати трьох дітей…

«Коли вже зрозумів, що йде у вічне життя, він вибачився перед всіма нами і сказав, що всіх любить. Він пролив кров за нас, будьмо гідні тієї крові!» — наголосив Роман.

Брат Героя також нарікає, що родичам загиблих уже шість років замилюють очі, міняють прокурорів, відпускають підозрюваних беркутівців. Тож він закликав патріотів не здаватися.

Леонід ОЛІЙНИК.

Telegram Channel