Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Лісабонським «орлам» хвоста у Харкові  трохи обскубли

Вже позавтрому матч-відповідь...

Фото: Футбол 24

Лісабонським «орлам» хвоста у Харкові трохи обскубли

Остаточно ж доля путівки в 1/8 Ліги Європи вирішуватиметься післязавтра в Португалії

Ліга Європи-2020. 1/16 фіналу. Перший матч. «Шахтар» (Донецьк, Україна) – «Бенфіка» (Лісабон, Португалія) – 2:1 (1:0 – Алан Патрік, 56 хв.; 1:1 – Піцці, 66 хв. (з пенальті); 2:1 – Віктор Коваленко, 72 хв.)

20 лютого. Харків. Стадіон ОСК «Металіст». Головний суддя Боббі Мадден (Шотландія).

Донецький «Шахтар» справив доволі симпатичне враження на старті «єврокубкової весни». Підопічні португальця Луїша Каштру здобули домашню перемогу над лісабонською «Бенфікою» в першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи.

«Гірники» забили ще в першому таймі — м’яч у ворота відправив Марлос. Проте головний суддя Боббі Мадден скасував гол після «поради» із системою VAR.

Тож усі головні події у цьому матчі розгорнулися вже після перерви.

Тож усі головні події у цьому матчі розгорнулися вже після перерви. Спочатку бразилець Алан Патрік кладе м’яч у кут воріт вивіреним більярдним ударом з–поза меж штрафного майданчика. Але вже за 10 хвилин «орли» відігралися — португалець Піцці реалізовує пенальті (його призначили знову після системи VAR) і забиває стратегічно важливий для «Бенфіки» гол на виїзді.

Та невдовзі Віктор Коваленко холоднокровно точним ударом (сенсаційно, як для нього) виводить господарів поля вперед і встановлює остаточний рахунок у матчі – 2:1.

Для португальців цей результат не є катастрофічним — удома їх влаштує перемога 1:0. Проте забивати треба саме їм — тож перевага таки на боці «Шахтаря».

Матч–відповідь відбудеться вже у четвер, 27 лютого, в Лісабоні.

За воротами

Луїш КАШТРУ, головний тренер «Шахтаря»:

«Шахтар» провів хороший поєдинок, домінував, тримав м’яч і не просто контролював, а постійно намагався створювати моменти. Але й «Бенфіка» була сильною і демонструвала гідну гру. Я вже говорив, що це команда рівня Ліги чемпіонів.

VAR не дуже любить «Шахтар». Сьогодні знову це повторилося, як і в грі з «Аталантою», де нам не зарахували гол. У цьому матчі знову було кілька незрозумілих моментів із цією системою. Однак нічого страшного, з цим потрібно жити…

Я сподіваюся, що після гри в Лісабоні ми продовжимо свій єврокубковий сезон. Також не можу не згадати про наших уболівальників, які створили чудову атмосферу на стадіоні в Харкові, і про імпульс, який вони передали команді. Це дуже нам допомогло».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel