Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Як на Рівненщині вербували жінок  для сексуальних послуг

Зловмисниці попередньо надали їй фінансову допомогу для оформлення документів, придбання одягу…

Фото radiotrek.rv.ua.

Як на Рівненщині вербували жінок для сексуальних послуг

Слідчі Головного управління Національної поліції в Рівненській області закінчили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом торгівлі людьми

Зокрема, встановлено, що 27-річна жителька сусідньої Хмельниччини за попередньою змовою з двома спільницями підшукувала на території Рівненщини малозабезпечених жінок.

Одну з них вони завербували для сексуальної експлуатації в Туреччині. Попередньо зловмисниці надали їй фінансову допомогу для оформлення документів, придбання одягу.

27-річна жителька сусідньої Хмельниччини за попередньою змовою з двома спільницями підшукувала на території Рівненщини малозабезпечених жінок.

У разі відмови їхати за кордон для надання інтимних послуг вона була зобов’язана негайно повернути надані кошти, тобто потрапляла в боргову кабалу. Внаслідок скрутного матеріального становища і перебування у фінансовій залежності потерпіла погодилася на запропоновані умови.

У подальшому прокуратура області затвердила і скерувала до Рівненського міського суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням вказаних осіб за ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу України.

За вчинення вказаного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Валентин СТАВСЬКИЙ.

Telegram Channel