Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Колишній нардеп Жванія щомісяця літає  до Москви через Мінськ або Ригу

«Подножки, грязь Москви» — зараз таких «жваній» не менше, ніж у часи Тараса Шевченка.

Фото dnepr.express.

Колишній нардеп Жванія щомісяця літає до Москви через Мінськ або Ригу

А після цього розповсюджує через інтернет «інформаційні качки», вочевидь, отримані як завдання від Кремля

«Вражає, що за короткий період він устиг «намотати» в обидва кінці аж 65 перельотів!» — повідомляє «Україна молода», яка публікує графік перельотів Жванії. Видання нагадує, що екснардеп неодноразово змінював свої політичні погляди, у 2010 році перейшов на бік Януковича, а нещодавно став учасником шоу одіозного російського пропагандиста Соловйова.

«Десятки разів він човником метушився між Києвом та Мінськом, Києвом та Ригою. Після закриття авіасполучення з Росією саме таким маршрутом мандрують до Москви ті, кому в Києві бракує атмосфери «русского мира». Що географія польотів, що контент–аналіз текстів, що першоджерела роздачі новин про Жванію не залишають жодних сумнівів: маємо справу ще з однією кремлівською розробкою проти Порошенка», — резюмує видання.

Остання інформація про польоти Жванії датована 11 березня 2020 року. Як відомо, 12 березня в Україні був оголошений карантин через епідемію коронавірусу і авіаперельоти скасували. Ймовірно, колишньому нардепу довелося шукати альтернативні способи поїздок до Москви.

Екснардеп Давид Жванія неодноразово змінював свої політичні погляди, у 2010 році перейшов на бік Януковича, а нещодавно став учасником шоу одіозного російського пропагандиста Соловйова.

Від редакції: Давид Жванія нещодавно з листочка зачитав явно надиктовану у Кремлі безглузду заяву про те, що всенародно обраний у першому ж турі виборів президент Петро Порошенко з командою у 2014 році захопили в Україні владу, нібито «купивши» за 5 мільйонів доларів підтримку… у Євросоюзі (!), а також пообіцявши всім олігархам, крім — зверніть увагу — Коломойського, якісь вигоди.

Кремль ненавидить наш Майдан і всіма можливими способами намагається очорнити цей світлий та успішний порив українського народу, политий кров’ю Героїв. Через кримінальні справи на Заході та націоналізований «ПриватБанк» на бік Кремля, на жаль, фактично став і олігарх Ігор Коломойський, котрий закликав забути кров і розвернутися до Росії, яка «дасть грошей». Тому в інформаційних спецопераціях та пропаганді проти України, Майдану, активістів і наших західних союзників беруть участь не тільки російські спецслужби, не лише відверто промосковські сили на зразок партії «ОПЗЖ» чи такі особи, як Жванія, а й діячі та структури, пов’язані з Коломойським.

Тиск на патріотів здійснюється і з боку силових структур влади Зеленського. А правоохоронців, які відмовляються виконувати злочинні накази і заявляють про політичний характер переслідувань, звільняють. Україна знову опинилась перед небезпекою повзучого російського реваншу, як у часи Януковича.

Коментар

Вікторія СЮМАР, народний депутат, у публікації «Міф» про Жванію-«майданівця»:

«Нагадаю, це той самий Жванія, який взагалі–то був членом фракції Партії регіонів у парламенті рівно до того моменту, поки фракція не почала сипатися з початком активної фази Майдану. Він вийшов звідти з Інною Богословською після побиття студентів. І хотів мати якісь там розмови з громадською частиною Майдану. Ми з Єгором Соболєвим добре пам’ятаємо, як дехто з таких людей приходив на «відверті розмови».

Але на Майдані їх не було. І не могло бути. Тому зараз смішно читати такі «зізнання» про Майдан, коли люди з Ради Майдану (список можна знайти в інтернеті) добре пам’ятають, хто там приймав рішення і як це було. Ну, тобто «хлопець» і поруч не стояв із керівництвом Майдану і максимум міг прийти хіба на екскурсію, і то так, щоб не впізнали…

А далі пам’ятаю, як випадково зустріла Жванію на одному з ефірів. Я тоді працювала в апараті РНБО. Роботи було неймовірно багато, але Жванія почав розказувати мені, як «він планує ділити владу»… Звучало це чистим брєдом і абсурдом. Звісно, ні в якій владі «герой Майдану (як виявилося)» регіонал Жванія не з’явився. І, кажуть, дуже образився. Напевно, під час частих відвідин Москви там вирішили, що час скористатися ним для чергового етапу дискредитації Майдану, Порошенка, Турчинова і т. д. І випустили «підсніжника»… Хоча ні, на «квіточку» він не схожий. Радше на консерву. Давню, добряче зіпсовану і від якої погано тхне».

Василь КІТ.

Telegram Channel