Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Неймовірно: випускниця  з Рівненщини набрала на ЗНО  798 балів із 800 можливих!

А ще Віолетта чудово малює та успішно закінчила Радивилівську школу мистецтв.

Фото ogo.ua.

Неймовірно: випускниця з Рівненщини набрала на ЗНО 798 балів із 800 можливих!

Одинадцятикласниця Крупецької загальноосвітньої школи, що в Радивилівському районі, Віолетта Ольшанська каже: складати зовнішнє незалежне оцінювання їй було легко

«З математики я маю 200 балів, з хімії також 200, з фізики – 199, з української мови та літератури – 199», – розповідає Віола. Дівчина готувалася до іспитів самостійно, без репетиторів. І набрала 798 балів із максимальних 800! Хоча й зізнається, що неочікуваним був результат лише з української мови та літератури, адже математика, фізика і хімія цікавили її змалку. «Мені набагато легше писати фізику, ніж, наприклад, англійську», – каже Віолетта Ольшанська. Поглиблено вивчати ці предмети взялася під час підготовки до районних і обласних олімпіад, у яких неодноразово ставала призеркою. А цьогоріч дівчина здобула 3-тє місце на всеукраїнському етапі олімпіади з хімії. Готуватися до неї довелося за оксфордською програмою.

Неочікуваним був результат лише з української мови та літератури, адже математика, фізика і хімія цікавили її змалку.

«Підручник – англійською мовою, перекладу нема, ніхто не хоче цього зробити. Довелося Віолі читати англійською матеріали з органічної хімії», – розповідає Тетяна Ольшанська, вчителька і мама здібної учениці. Тож цілком очевидно, що й іноземну дівчина знає на високому рівні. До речі, ЗНО з хімії Віолетта писала в день народження пані Тетяни і в подарунок пообіцяла максимальний результат – як мамі і як учительці хімії. Як бачимо, слова дотримала! А Тетяна Ольшанська додає, що це вперше її учениця отримала 200 балів на зовнішньому незалежному оцінюванні.

 

Хоч Віолетта – донька педагогів, примусу до навчання не було ніколи. Як запевняє мама, дівчинка і до уроків, і до ЗНО готувалася сама. А знайомі їхньої сім’ї кажуть, що в її великому успіху ні на мить не сумнівалися, адже випускниця – цілеспрямована й наполеглива в усьому. Вона ще й чудово малює, закінчила Радивилівську школу мистецтв.

Своє майбутнє Віолетта хоче пов’язати з хімією, адже ця наука її цікавила змалечку, перші елементи таблиці Менделєєва знала, коли йшла до першого класу. Шкільний курс хімії дівчина опанувала ще в середній ланці, а в 10–11 класах працювала за індивідуальною програмою. Тому пріоритетним хоче для себе обрати хімічний факультет Київської політехніки.

Побажаймо їй успіху в житті!

Валентина ГОРДИЧ,

suspilne.media.

Telegram Channel