Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Колишні заручники Кремля ідуть у місцеву владу  від «Європейської Солідарності»

Після звільнення з московських застінків Роман Сущенко заявив, що йому по дорозі із партією Петра Порошенка – найбільш патріотичною та професійною.

Фото eurosolidarity.org.

Колишні заручники Кремля ідуть у місцеву владу від «Європейської Солідарності»

Відомий політв’язень Роман Сущенко під час свого виступу на з’їзді партії «Європейська Солідарність»  31 серпня підтвердив, що буде балотуватися від партії у місцеву владу, бо поділяє цінності «Європейської Солідарності»

 

 «Для мене сьогодні висока честь бути на цьому майданчику. Серед вас є люди, чия підтримка допомогла мені якнайшвидше вирватися з пазурів окупанта. Після звільнення я вирішив зачекати, осмислити усе і усвідомити деякі серйозні речі. Важливо, що очікування оцінюється не тривалістю, а якістю. Той, хто вміє чекати, той перемагає. Сьогодні я пишаюся, що завдяки вам вижив, і сьогодні тут серед вас. Ми дихаємо в уні­сон», — сказав Сущенко.

Він зауважив, що у лихі часи українці інколи втрачають здатність мислити тверезо і критично. «Ті, хто думає будувати стіни, на жаль, не думають про мости. «Європейська Солідарність» — це та політична сила, яка будує мости гідності, патріотизму, мости відповідальності, демократії і справедливості. Мені дуже імпонує, що всі ми об’єднані неподільністю на раси, на релігії і на стать. Я поділяю цінності «Європейської Солідарності», а це відповідальна, відкрита, правова, суверенна держава. Це прозора і чесна влада, це успішні громадяни, це сильні громади, потужна армія, ефективні спецслужби. Це інновації, традиції, екологічна, здорова земля. Це щасливі родини, батьки і діти. Я за Україну без дилетантизму і популізму. Нехай Бог нам допоможе і дасть розуму усвідомити, що ми можемо зробити, і мужності відмовитися від того, чого ми зробити не можемо. І головне — відрізнити одне від одного», — наголосив Сущенко.

Я за Україну без дилетантизму і популізму. Нехай Бог нам допоможе і дасть розуму усвідомити, що ми можемо зробити, і мужності відмовитися від того, чого ми зробити не можемо.

Нагадаємо, Роман Сущенко — український журналіст, кореспондент національного державного агентства Укрінформ, політв’язень, який був незаконно заарештований та утримуваний в Росії з 30 вересня 2016 до 7 вересня 2019–го. Його звільнили в рамках обміну українських полонених на злочинців. Вручаючи нагороду дружині журналіста Анжелі, Президент України Петро Порошенко зазначив: «Я хотів би відзначити нагородою Романа Сущенка за мужність, за героїзм, за справжній патріотизм, який точно потрапить в підручники історії — як трималися і тримаються українці».

Крім Романа Сущенка, від «Європейської Солідарності» на місцевих виборах балотуватиметься колишній в’язень путінської Росії Володимир Балух.

Василь КІТ.

Telegram Channel