Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Ліонель Мессі: «Я ніколи не буду судитися з клубом всього мого життя. Тому я залишаюся в «Барселоні» (Відео)

Чи буде сьомий «Золотий»?

Фото francefootball.fr.

Ліонель Мессі: «Я ніколи не буду судитися з клубом всього мого життя. Тому я залишаюся в «Барселоні» (Відео)

Офіційна заява зірки світового футболу про те, що він ще рік захищатиме кольори каталонців

У ці дні тільки й мови про нього. Мовляв, зірка світового футболу залишає клуб, який допоміг йому у дитинстві підрости до своїх 170 см, адже з 10 років мав діагноз «дефіцит гормону росту», що потребував дороговартісного лікування, яке його аргентинська сім’я не могла собі дозволити.

І хоча звинувачувати Ліонеля у цьому язик не повернеться, бо «Барселона» в часи Мессі мала свій накращий успіх – ​чого варті тільки 10 титулів чемпіонів Іспанії, 4 кубки Ліги чемпіонів УЄФА, 3 Суперкубки Європи і 3 перемоги на Чемпіонатах світу серед клубів, проте неприємний осад усе ж залишається. Бо так хотілося, щоб Мессі назавжди залишився у ФК, за який виступає з 13 років, із 17 – ​в основній команді…

Реклама Google

І ось буквально кілька годин 33-річний Ліонель Мессі виступив з офіційною заявою.

«Я ніколи не буду судитися з клубом всього мого життя. Тому я залишаюся в «Барселоні», – заявив Мессі. А це означає, що він ще на один сезон залишається в складі каталонців.

«Барселона» в часи Мессі мала свій накращий успіх – ​чого варті тільки 10 титулів чемпіонів Іспанії, 4 кубки Ліги чемпіонів УЄФА, 3 Суперкубки Європи і 3 перемоги на Чемпіонатах світу серед клубів

Контракт футболіста закінчується через рік, коли Мессі, швидше за все, і покине Іспанію вільним агентом.

Після минулого сезону, який видався для команди невдалим як в чемпіонаті Іспанії (2-е місце), так і в Лізі чемпіонів (виліт від «Баварії» 2:8) Мессі задумався про відхід з «Барселони».

Аргентинець оголосив про те, що хоче змінити команду, проте керівництво клубу відмовилося відпускати гравця і вимагало виплати клаусули в розмірі 700 мільйонів євро.

«Манчестер Сіті» і ПСЖ, які були зацікавлені в гравцеві, такі гроші платити не готові і тепер чекатимуть, коли Мессі стане вільним агентом.

Підписати попередній контракт можна буде в січні 2021-го, інформує sport.ua.

Наша довідка:

Найкращий бомбардир в історії національної збірної Аргентини та іспанської «Барселони» Ліонель Андрес Мессі Куччиттіні 6 разів ставав володарем «Золотого м’яча» за версією France Football (2009, 2019 і об’єднаного трофея журналу з ФІФА — ​2010, 2011, 2012, 2015), 6 разів за версією ФІФА (2009, 2010, 2011, 2012, 2015 і 2019), 6 разів вигравав «Золоту бутсу УЄФА» як найкращий бомбардир (2010, 2012, 2013, 2017, 2018 і 2019).

 Усі голи – ​для бабусі Селії

 

 Виявляється, ще в 4-літньому віці Ліонель Мессі приєднався до місцевого клубу «Грандолі», де його тренував батько. Хоча найпершою на нього як гравця вплинула бабуся по матері Селія, яка супроводжувала його на заняття та матчі. Ліонеля сильно вразила її смерть незадовго до його одинадцятого дня народження.

Відтоді, як побожний католик, він відзначає свої голи, дивлячись вгору і вказуючи на небо в пам’ять про бабусю.

Петро ПАС.

Telegram Channel