Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Такої статуї Спасителя  нема в усій Україні (Фото)

Ліворуч – український Ісус, праворуч – бразильський.

Фото portal.lviv.ua.

Такої статуї Спасителя нема в усій Україні (Фото)

У курортному Трускавці Львівської області, який славиться лікувальними мінеральними водами, встановили 12-метрову скульптуру Ісуса Христа, яка схожа на 40-метрового «Христа-Спасителя» у бразильському Ріо де-Жанейро. Стоїть вона на триметровому постаменті на Гошівській горі, яка є найвищою точкою Трускавця, і звідти від краю до краю проглядається містечко

30 серпня владика Самбірсько–Дрогобицької єпархії Української Греко–католицької церкви Ярослав Приріз освятив статую Ісуса Христа.

Монументальний витвір із бетону вражає красою та розмірами, адже сягає у висоту 12 метрів. Будівництво тривало 7 років.

Один із тих моментів, коли величина світлини не може передати величі скульптури в Труcкавці.
Один із тих моментів, коли величина світлини не може передати величі скульптури в Труcкавці.

 Реалізував задум місцевий підприємець, ініціатор та натхненник спорудження величної скульптури Ігор Кісак. Щоправда, скільки коштувало втілення цієї ідеї, пан Ігор не зізнається.

Реклама Google

Встановлення у Трускавці статуї Ісуса Христа я виношував змалку. Думаю, що це об’єднуватиме всіх християн і принесе нам мир.

«Якщо я жертвую гроші на церкву, то роблю це анонімно, не розголошуючи. Так само не хочу говорити, скільки витратив на цю справу… Скажу лишень, що зведення у Трускавці статуї Ісуса Христа я виношував змалку. Думаю, що це об’єднуватиме всіх християн і принесе нам мир», — скромно каже чоловік.

Нагадаємо, після вибуху від будинку залишилися одна стіна... з іконою із бурштину.

Лія ЛІС.

Telegram Channel