Торти... без випічки - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 28.29 € 33.55
Торти... без випічки

Фото liveinternet.com.

Торти... без випічки

Іноді так хочеться несподівано побалувати рідних чимось особливим і солоденьким до чаю! Але часу на складні забаганки не вистачає. Та й духовку вмикати неохота, поки не минула літня спека. Втім, є чимало оригінальних ласощів, приготування яких потребує мінімальних затрат часу і простих інгредієнтів, які знайдуться у кожної господині. Цікаві торти й рулети можна зробити швидко і зовсім без випікання

 Такі солодощі підійдуть і для буденного вечірнього чаювання, і гостей почастувати не соромно. Просто, швидко, легко, красиво і дуже смачно. Тож зберігайте рецепти і пробуйте – вам обов’язково сподобається!

Карамельний

 

 Інгредієнти: 3 ст. л. желатину, пакетик ванільного цукру, 300 г пісочного печива, 250 г вершкового масла, 1 скл. цукру, 1 банка згущеного молока, 3 банани, 200 мл вершків.

Приготування. Печиво перетерти зі 100 г масла кімнатної температури до отримання дрібної липкої крихти. Викласти її у форму і поставити для застигання на холод. У каструлі з товстим дном розтопити цукор і 150 г масла, додати згущене молоко і варити, поки суміш стане подібною на рідку карамель (матиме світло-коричневий колір і тягучу текстуру). Перелити у форму, зверху викласти покраяні скибочками банани. Вершки змішати зі звичайним та ванільним цукром, збити до легкої щільності, додати желатин, попередньо замочений у воді, і залити цією сумішшю бананово-карамельний торт. Поставити в холодильник на кілька годин, перед подачею присипати какао.

Тож зберігайте рецепти і пробуйте – вам обов’язково сподобається!

Вершково-кавовий

 

 Інгредієнти: для основи – 350 г печива, 1 плитка чорного шоколаду ( не менше 57%), 120 г вершкового масла, 400 г вишневого варення; для начинки – 250 г вершкового сиру, 400 мл вершків (33%), 90 г цукрової пудри, 1 ст. л. розчинної кави.

Приготування. В чашу блендера покласти печиво і подрібнити його на дрібну крихту. Вершкове масло розтопити в каструльці, додати до нього поламаний на шматочки шоколад і варити суміш до однорідної консистенції. Тоді влити до печива, перемішати, викласти у форму й утрамбувати, формуючи бортики заввишки близько 2 см. Поставити заготовку в холодильник, а тим часом приготувати начинку. В окрему ємність влити вершки та збити міксером до стійких піків, додати цукрову пудру й каву, добре перемішати. Вершковий сир з’єднати зі збитими вершками, вимішати до однорідності. Дістати основу з холодильника, змастити її вишневим варенням, викласти сирну начинку, рівномірно розподіливши її по поверхні. Посипати тертим шоколадом і поставити в холодильник на 5–6 годин.

 

Шоколадний (за мотивами «Київського»)

 

 Інгредієнти: для основи — ​80 г білкового печива (безе), 160 г волоських горіхів, 50 г вершкового масла, плитка чорного шоколаду, для крему — ​30 г какао, 200 г вершкового масла, 200 г згущеного молока.

Приготування. Горіхи підсушити в духовці і подрібнити блендером. Безе поламати на шматочки і змішати з горіхами. Масло та поламаний на шматочки шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці, перемішати до однорідності і влити до печива з горіхами, акуратно вимішуючи. Розм’якшене вершкове масло збити зі згущеним молоком до однорідної консистенції на високій швидкості міксера. Просіяти в крем какао і вимішати. На блюдо поставити роз’ємне кільце, дно змастити кремом, висипати шар безе з горіхами, розрівняти, злегка утрамбувати і покрити кремом, трохи придавлюючи його, щоб він пройшов у шар печива. Далі чергувати пласти безе і крему. Накрити плівкою і поставити на 2 години в холодильник. Вийняти з форми і прикрасити на свій смак.

 

Сирно-бананова «хатинка»

 

 Інгредієнти: 15 штук квадратного пісочного печива («До чаю», «Пряжене молоко» тощо), 300 г кисломолочного сиру, 3 ст. л. густої сметани (20–25%), 3 ст. л. цукрової пудри, 2 банани, 50 г шоколаду, 1 ч. л. олії, 30 мл молока (якщо печиво тверде).

Приготування. Розстелити харчову плівку і викласти на неї печиво в три ряди (якщо воно тверде, то попередньо його слід вмочити на кілька секунд у молоко). Сир розтерти з цукровою пудрою та сметаною. Дві третини цієї маси викласти на печиво й рівномірно розподілити, розмазуючи ножем чи лопаткою. На «центральну доріжку» з печива покласти очищений цілий банан, а на нього – решту сиру, надаючи масі трикутної форми. Піднімаючи краї плівки, поставити бічні ряди печива у формі шалаша. Щільно притиснути, зняти лишки сирної маси, що виступають на поверхню печива. Загорнути «хатинку» в плівку і поставити на годину в холодильник. Тим часом приготувати глазур для оздоблення. Розтопити шматочки шоколаду на водяній бані, регулюючи густоту глазурі додаванням олії. Готовий десерт полити шоколадом, нарізати на порції гострим ножем, змоченим у гарячій воді.

 

Швидкий «Наполеон»

 

 Інгредієнти: 0,5 кг печива «Вушка», 0,5 л молока, 2 яйця, 1 скл. цукру, 100 г вершкового масла, 3 ст. л. борошна.

Приготування. Вершкове масло заздалегідь вийняти з холодильника, щоб воно розм’якло (розтоплювати на водяній бані не можна). В окремій ємності збити яйця з половиною цукру, додати борошно, ретельно перемішати (але не збивати). Підігріти молоко, але в жодному разі не доводити його до кипіння — ​зняти з вогню, коли бачите, що воно от-от закипить. Влити молоко в яєчно-борошняну масу, постійно помішуючи. Утворену суміш знову поставити на плиту і варити на середньому вогні, постійно помішуючи. Коли помітите, що вінчик залишає після себе тягучі сліди, зняти з плити і продовжувати мішати ще деякий час. Заздалегідь підготовлену харчову плівку помістити безпосередньо на поверхню суміші (вони повинні стикатися). Остудити. В окремій мисці змішати пів склянки цукру і вершкове масло, за допомогою міксера збити до однорідного стану, а тоді влити охолоджену масу і знову збити, щоб утворився густий крем. Знову накрити плівкою і на годину поставити в холодильник. Формуємо торт: кожне печиво вмочувати в крем однією стороною, викладати на блюдо суцільним пластом, змастити його кремом. Так повторити, поки «вушка» закінчаться (декілька зоставити для оздоблення), весь торт повністю покрити кремом. Печиво, що залишилося, покришити і посипати ним боки і верх торта. Поставити в холодильник на кілька годин, а тоді його можна подавати до столу.

До речі. Такий торт можна готувати не тільки із заварним кремом, але й зі сметанним, шоколадним кремом, зі згущеним молоком.

 

«Вишневе блаженство»

 

 Інгредієнти: 600 мл жирної сметани (30%), 370 г згущеного молока (вареного), 4 листи лаваша, 500 г вишень свіжоморожених або консервованих, чорний шоколад.

Приготування. Сметану збити міксером, поступово додаючи до неї варене згущене молоко. Листи лаваша порозрізати на 4 смужки. Край кожної смужки трохи змастити кремом, викласти на нього рядочком вишні і згорнути трубочкою. Дно роз’ємної прямокутної форми вкрити шаром крему, на ньому розмістити 5 трубочок і знову щедро змастити кремом. Так чергувати пласти до закінчення продуктів. Розрівнявши верхній шар крему, поставити торт у холодильник на кілька годин. Готовий десерт вивільнити від бортиків, за допомогою лопатки поправити боковини і посипати торт тертим шоколадом.