Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Щоб заготовлені на зиму вишні не стали золотими

Фото tehnika.expert.

Щоб заготовлені на зиму вишні не стали золотими

Морозилки псуються у холодних кімнатах

Господині захоплюються зручними камерами для зберігання продуктів. Адже закладені в них овочі та фрукти чудово зберігаються не один місяць. Нагадаємо, що вони відрізняються за типом, способом заморожування, об’ємом, потужністю, класом енергоефективності і, звісно, ціною. При виборі не існує золотої середини. Адже для одних важливий об’єм, для інших — щоб помістилися на кухні. Фахівці ж радять звертати увагу на енергоефективність. Бо ж камера працює цілодобово 365 днів на рік. Тож, щоб заморожені вишні не стали золотими, обирайте енергоощадні моделі класу А+. Інші не такі енергоефективні.

Горизонтальні камери займають багато місця.

За формою вони є горизонтальні і вертикальні. Перші дешевші й місткіші. Верхні дверці відкривають доступ одразу до всіх продуктів, які лежать на решітці. З часом, правда, примерзають, застрягають там. Щоб цього не трапилося, на дно кладуть картон. Горизонтальні камери займають багато місця.

Досконаліші і дорожчі — вертикальні. Вони мають динамічне охолодження, систему «ноу фрост» — сухе заморожування. У середині таких камер не утворюються лід та іній. Надлишкову вологу витягує вентилятор. Продукти в них треба класти в герметичних пакетах, бо інакше висихатимуть. Зате зберігатимуться чудово. Однак, щоб морозилка довго служила, її не можна ставити у прохолодному приміщенні. За температури нижчої 15 градусів тепла компресорна олива загусає, двигуну важко запуститися. Тож холодильний агрегат спрацьовується швидше.

Telegram Channel