Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Поради психолога: налаштовуймось на успіх

Усі обмеження – у вашій голові.

Фото lady.day.az.

Поради психолога: налаштовуймось на успіх

Американська психологиня Керол Двек протягом усієї кар’єри вивчає продуктивність та спосіб мислення, і її останнє дослідження показало, що схильність до успіху більшою мірою залежить саме від ставлення до проблем, а не від високого IQ

Двек виявила, що можна виділити два типи мислення: фіксоване (люди впевнені, що вони такі, які є, і не можуть це змінити) і мислення зростання (вірять, що можуть стати кращими, якщо докладуть зусиль, сприймають випробування як можливість навчитися чомусь новому). Мислення зростання можна розвинути. Ось декілька стратегій, які допоможуть вам у цьому.

Не залишайтеся безпорадними. Питання в тому, як ми реагуємо на це почуття. Ми можемо або засвоїти урок і рухатися далі, або зациклитись і топтатись на місці. Безліч успішних людей не стали б такими, якби піддалися почуттю безпорадності.

Пам’ятайте про своє захоплення. Натхненні люди стежать за тим, що їм до душі. Завжди може з’явитися людина більш талановита, ніж ви, але нестачу таланту можна компенсувати пристрастю. Завдяки цьому прагнення до досконалості у натхненних людей не слабшає. Спробуйте шукати свою пристрасть за допомогою техніки 5/25. Складіть список із 25 речей, які для вас важливі. Потім викресліть 20, починаючи знизу. Решта 5 і є ваші справжні захоплення. Все інше — лише розвага.

Діючи, ми трансформуємо занепокоєння та тривогу в позитивно спрямовану енергію.

Дійте. Відмінність людей із мисленням зростання в тому, що вони розуміють: страх і занепокоєння паралізують, і найкращий спосіб впоратися із цим — щось робити. У них є внутрішній стрижень, вони усвідомлюють, що не потрібно чекати ідеального моменту, щоб рухатися вперед. Діючи, ми трансформуємо занепокоєння та тривогу в позитивно спрямовану енергію.

Пройдіть зайвий кілометр–два. Сильні люди роблять усе можливе навіть у найважчі дні. Вони завжди підштовхують себе пройти ще трохи. Одного разу після пробіжки (5 км) Брюс Лі запропонував своєму учневі здолати ще 3 км. Той заперечив: «Я помру». На що наставник відповів: «Ну то зроби це». Його учень так розлютився, що пробіг ці 3 км. А вчитель пояснив: «Меж немає. Є тимчасові зупинки, але не можна затримуватися на них, потрібно йти далі. Якщо це вб’є — то вб’є. Людина повинна постійно підвищувати свій рівень». Якщо ви щодня не стаєте кращими, значить, стаєте трохи гіршими — а що ж це за життя?

Чекайте результатів. Люди з мисленням зростання розуміють, що час від часу в них буде провал, але це не зупиняє їх. Очікування результатів дає змогу залишатися мотивованим і підштовхує до поліпшень. Зрештою, якщо ви не збираєтеся досягти успіху, навіщо взагалі все затівати?

Будьте гнучкими. Кожен стикається з непередбачуваними труднощами. Натхненні люди з мисленням зростання бачать у цьому можливість удосконалюватись, а не привід відмовитися від мети. Коли життя кидає виклик, сильні будуть шукати варіанти, поки не отримають результат.

Не скаржтеся, коли справи йдуть не так, як ви планували. Шукайте можливості в будь–якому результаті справ, і ви не матимете часу на нарікання.

Нагадаємо, стюардеса з Ковеля торкнулася неба, щоб зрозуміти: мрії треба реалізовувати на землі.

Джерело: uamodna.com.
Telegram Channel