Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Хочете бути стрункими – викиньте піжаму

Як піжама шкодить сну?

Фото з відкритих джерел.

Хочете бути стрункими – викиньте піжаму

Американські вчені довели, що спати потрібно без одягу, при цьому температура в кімнаті не повинна перевищувати 18 градусів за Цельсієм. По-перше, сон буде здоровим, по-друге, організм за таких умов активніше спалює калорії і прискорює обмін речовин

Дослідники виявили, що в прохолодній кімнаті людина витрачає частину калорій зі «сховища» білого жиру, який накопичується на стегнах і сідницях. А бурі жирові клітини відповідають за терморегуляцію. Грубо кажучи, білий жир грає роль дров, які потрапляють в «буру» піч для обігріву всього організму. Якщо ви в ліжку голяка і не закутані периною, а накриті легкою ковдрою, то зайві сантиметри в прямому сенсі згоряють. Неабияк сприяє цьому і регулярний секс.

Також важливо добре висипатися. На прикладі двох груп добровольців учені з Гарварду з’ясували: люди, які сплять щодоби 8,5 години, худнуть у два рази швидше від тих, хто в обіймах Морфея знаходиться не більше 5,5 години, і це при однаковому споживанні калорій.

Процес схуднення  — це тринога, яка спирається на здорове харчування, фізичні навантаження і сон. Прибери одну ніжку — і конструкція завалиться.

Конкретні цифри наводять фахівці клініки Майо. Вони встановили, що скорочення сну на 80 хвилин додає 549 нерозтрачених калорій на наступний день.

Дієтологи розвінчали міф про те, що останній прийом їжі має бути до 18.00. Склянка теплого молока перед сном не тільки викликає дрімоту, а й допомагає зростанню м’язової тканини, поки ви спите.

Ідеальний варіант сніданку — білок і овочі. Порція повинна бути не більше 300 г, наприклад, 100 г запеченої риби і вітамінний салат або 150 г курячої грудки на грилі з овочевим гарніром.

— Я зазвичай кажу своїм пацієнтам, що процес схуднення — це тринога, яка спирається на здорове харчування, фізичні навантаження і сон. Прибери одну ніжку — і конструкція завалиться, — наголошує Олександра Соша, лікар медичного коледжу імені Вейла Корнелла.

Реклама Google

Ранкові пробіжки, плавання, фітнес — усе це важливо. Але ввечері не перестарайтеся. Інтенсивні фізичні навантаження незадовго до сну, звичайно ж, розбурхають організм. Інша справа — розслаблюючі асани йоги, легка розтяжка і вправи з діафрагмовим диханням, які дуже корисні для схуднення і нічного відпочинку. Такий підхід дає змогу заспокоїти парасимпатичну нервову систему, зменшити напруження і скоріше заснути, вважають фахівці.

Марія КАЩУК.

Telegram Channel