Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Чоловік схуд більш як на 300 кілограмів…

Ніккі Вебстер важила 275 кілограмів, а тепер вона струнка, активна і щаслива.

Волинь-нова

Чоловік схуд більш як на 300 кілограмів…

Потерпаєте, що після свят «роздобріли», набрали зайвої ваги? Багатьом знайоме неприємне відчуття, коли улюблена спідниця чи штани стали затісними, а піднімаючись сходами, немов несеш на собі важкий мішок. Отож, пора братися за відновлення фігури. Головне — бути впевненим у своїх силах і наполегливим

Біда, коли єдиний порятунок — операція

Рекордсменом зі схуднення у світі вважають мексиканця Хуана Педро Франко, який за три роки позбувся 330 кілограмів. Щоправда, такий результат — заслуга не тільки хворого на ожиріння чоловіка, а й лікарів–хірургів.

Розповідають, що у шість років Хуан важив 64 кілограми; у 17 — понад два центнери. Порушення обміну речовин, природна схильність до повноти ускладнилася ще й життєвими обставинами. Сталося ДТП, в результаті якого юнак отримав серйозні травми і залишився на рік прикутим до ліжка. Через це він продовжив стрімко гладшати.

У 2016 році супертовстун важив 590 кілограмів і його ім’я внесли до Книги рекордів Гіннесcа як найважчої в світі людини. Мексиканець уже не міг встати з ліжка і ніколи не залишав своєї кімнати. Було зрозуміло, що йому загрожує смерть, якщо не вдатися до радикальних методів лікування.

У листопаді 2017 року хірурги зменшили шлунок чоловіка вдвічі. Перед цим він три місяці сидів на строгій дієті. Всього Франко переніс три операції на шлунку.

Зараз мексиканець важить близько 260 кілограмів і чекає на нове хірургічне втручання з видалення близько центнера зайвої шкіри на животі та сідницях.

Завдяки зміні способу життя чоловік більше не страждає від діабету та артеріальної гіпертензії. Він може самостійно ходити, спираючись на тростину.

Тож поставив перед собою мету встановити новий світовий рекорд — стати людиною, яка скине найбільше кілограмів.

Схожа історія й у ровесниці Франко —36–річної американки Ніккі Вебстер, яка була настільки товстою, що не могла ходити, плавати або навіть просто стояти рівно. Вона важила 275 кілограмів, і це загрожувало її життю. Причиною непомірного ожиріння дівчини була її пристрасть до переїдання.

Виявилося, що за перший рік тривалих прогулянок я обігнув Місяць (10921 км), а за другий — Марс (21344 кілометри).

— Моя вага виснажує мене. Моє тіло так болить, що я не можу більше цього терпіти. Я вважаю, що стала залежною від їжі, і ця згубна звичка тепер убиває мене, — скаржилася Ніккі.

Поворотним моментом у житті дівчини стало запрошення взяти участь в американському телешоу під назвою «Я важу 300 кг». Вона зрозуміла, що треба діяти, боротися за схуднення. Усвідомлюючи, що зайва вага дуже небезпечна для здоров’я, Ніккі вирішила переїхати з Арізони в Техас, щоб бути ближче до свого лікаря. Вона сподівалася, що операція вирішить всі її проблеми, але спочатку необхідно було самостійно скинути хоч кілька десятків кілограмів. Щоб досягти цього, знадобилося три місяці.

Під час підготовки до шунтування шлунка Ніккі дуже переживала з приводу можливих ризиків і ускладнень. «На початку цього року після такого ж хірургічного втручання мій найкращий друг Майкл помер. Думка про те, що це може статися і зі мною, не дає спокою», — зізнавалася пацієнтка.

Однак операція пройшла успішно, і вже через рік дівчина схудла на цілих 100 кг! Але Ніккі прагнула більшого. Вона зв’язалася з експертами, щоб розібратися в причині своєї пристрасті до їжі й не допустити цього надалі. Довелося зібрати волю в кулак, аби втримати досягнутий результат і поліпшувати його.

Після того, як дівчина позбулася 160 кг, лікарі видалили зайву шкіру й вона стала важити 90. Ніккі продовжує стежити за своїм харчуванням, почала займатися спортом, вийшла заміж і почувається щасливою.

Щоб позбутися зайвої ваги, обійшов земну кулю

Ожиріння може бути викликане різними причинами. І нерідко самотужки справитися із недугою неможливо, іноді й справді єдиним порятунком є хірургічне втручання. До речі, з цією метою давно роблять операції з вертикальної резекції шлунка й у відділенні лапароскопічної хірургії Волинської обласної клінічної лікарні. Методику першим почав застосовувати авторитетний спеціаліст, кандидат медичних наук Микола Галей.

Однак у більшості випадків можна обійтися й власними силами, скоригувавши раціон й збільшивши фізичну активність. Саме так зробив 70–річний житель Ірландії Вінод Баджадж, який вирішив схуднути і настільки втягнувся, що став рекордсменом. Правда, не за кількістю скинутих кілограмів, а за чисельністю кроків, які зробив на шляху до мети. Чоловік уже готується вписати своє ім’я у Книгу рекордів Гіннесса.

Усе почалося з того, що батько чималого сімейства на схилі літ розтовстів і надумав змінити свій спосіб життя, стати рухливішим. Але замість того, щоб записатися у спортивний зал, він почав більше гуляти.

Читайте також Чого боїться небесний «шумахер» з України Тимур Фаткуллін (Відео)​.

Пенсіонер щоденно фіксував кількість кроків і пройдену відстань на свій мобільний телефон. Згодом підрахував і виявилося, що за чотири роки він подолав 40075 кілометрів, що дорівнює окружності нашої планети.

Чоловік обігнув Земну кулю, не полишаючи доріг рідного ірландського міста. Солідні цифри настільки вразили Баджаджа, що він подав заяву до організації, яка фіксує світові рекорди. Тільки уявіть: за півтори тисячі днів було зроблено 54,6 мільйона кроків і «спалено» 1,5 мільйона калорій.

Чоловік обігнув Земну кулю, не полишаючи доріг рідного ірландського міста. Солідні цифри настільки вразили Баджаджа, що він подав заяву до організації, яка фіксує світові рекорди. Тільки уявіть: за півтори тисячі днів було зроблено 54,6 мільйона кроків і «спалено» 1,5 мільйона калорій.

— Не було такого, щоб я прокинувся одного ранку і вирішив обійти Землю. Ні. Я просто хотів займатися ходьбою, щоб схуднути, бо тоді у мене була зайва вага, — зізнався Вінод Баджадж. — Але виявилося, що за перший рік тривалих прогулянок я обігнув Місяць (10921 км), а за другий — Марс (21344 кілометри). Коли загалом подолав 40075 кілометрів, то почувався просто чудово.

Дідусь розповів, що вже за перші дев’ять місяців зміг скинути 20 кілограмів, став краще спати і просто жив у гармонії із собою, адже щоденні прогулянки на природі — це справжнісінький антистрес. Нині вага літнього рекордсмена є ідеальною, він підтягнутий, бадьорий та енергійний. Наступна мета Баджаджа — обійти Нептун, і чоловік упевнений у своїх силах.

Оксана КРАВЧЕНКО.

За матеріалами інтернет-видань.

Telegram Channel