Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Простір для імпровізації

«Для тебе все важливе».

Фото from-ua.com.

Простір для імпровізації

— Чи є у вас план, містере Фікс? — Звісно ж, він у мене є! Головний. І три запасних. Тому що у всіх є плани. На майбутнє. На день. На квартал. На рік

Щоденники, розграфлені погодинно. Список справ. Найважливіших. Дуже важливих. Просто важливих. Важливих не дуже. Тих, які можна делегувати з обов’язковим контролем результату. Ну і рутинних. Які мусово зробити, бо інакше світ опанує хаос.

Ми боїмося хаосу. Невпорядкованості. І коли щось іде не так.

Ми все робимо для того, аби все ішло — так.

Садочок, школа, університет, одруження, діти, внуки, справа до душі між цим усім, вдале фото на пам’ятнику з граніту. Життя і його найважливіші віхи.

Ми боїмося хаосу. Невпорядкованості. І коли щось іде не так.

Яким і де ви бачите себе через 5 років? А через 10? Дуже гарні запитання. Безвідповідально не ставити їх самому собі…

Ставиш. Відповідаєш. Малюєш план.

Ось пункт А. Ти зараз у ньому. Ось пункт Б. Бажана локація через Х років. Відстань. Швидкість поїзда. Все є. І задача ніби легка. І запросто може статися, що ти і опинишся там, у тому пункті Б…

Якщо нічого особливого не станеться. З тобою, з поїздом, з колією, з країною, з планетою, із Всесвітом.

Реклама Google

А воно ставалося. І не раз. То всесвітній потоп, то велике переселення народів, то перестройка, то сьома реформа реформованих реформаторів, то пандемія, то кохання прийшло, звідки не чекали. І все! Все! Паровоз ромашки нюхає. Ти сидиш і плачеш. Пункт Б бовваніє за видноколом. Але тобі вже туди не треба.

Або треба. Але тепер туди — лиш по воді. І ось ти вже дмухаєш на ту воду. Бо вже обпікся. Вивчаєш, де в тій воді брід, де мости, який там рельєф дна. Для тебе все важливе. Витоки. Глибина. І місце впадання в море. Бо ж треба все передбачити. Упередити негативні наслідки. Запобігти. Уберегти. Забезпечити результат.

Знов карта, знов план.

Кажеш, простір для імпровізації? Нехай в тому просторі буде просто грядочка з передбачуваними огірочками. Петрушкою. І рядочком мальв.

Господи, а можна, я ще розкидаю солому? Всюди, де зможу впасти. Якщо щось піде не так… Мені ж завжди потрібні відповіді. Остаточні, як вирок.

Кажеш, простір для імпровізації? Нехай в тому просторі буде просто грядочка з передбачуваними огірочками. Петрушкою. І рядочком мальв.

І гарантоване у підсумку щастя щоб не підлягало оскарженню.

У мене ж, як і у всіх — плани. Мені необхідні гарантії. І залізобетонна впевненість у тому, що все буде добре, і «добре» те буде — назавжди…

…Точно — імпровізація?

Штош, паровоз… будемо разом квіти нюхати…

«Яким і де ви бачите себе через 5 років? А через 10?»
«Яким і де ви бачите себе через 5 років? А через 10?»

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel