Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Столяр з Волині: «А для свого дому всі меблі зроблю сам»

Богдан Дубровський має всі необхідні для роботи інструменти.

Фото Юлії МУЗИКИ.

Столяр з Волині: «А для свого дому всі меблі зроблю сам»

Столяра Богдана Дубровського із Прилісного, що на Маневиччині, добрим словом згадують замовники з усієї Волині

Дерево у руках майстра своєї справи перетворюється на вишуканий меблевий гарнітур, оригінальні предмети побуту та елементи інтер’єру. Вже п’ять років Богдан працює машиністом брикетного преса ДП «Волиньторф», та завжди знаходить час і для улюбленого заняття — столярства. Каже, що вироби з дерева, натуральні й екологічно чисті, ніколи не втратять своєї популярності.

Ошатна поличка – творіння рук майстра.
Ошатна поличка – творіння рук майстра.

 Богдану Дубровському до снаги виготовити будь–яку дерев’яну річ, бо ж знань та навиків у нього вистачає: навчався він столярству і в Маневицькому професійному ліцеї, і в Луцькому ВПУ № 2. Вдатному маневичанину із дитинства подобалося працювати ще з дідусевими інструментами, а вже здобуваючи професію, почав докуповувати власні. Деякий час хлопець займався виготовленням дерев’яних виробів у приміщенні однієї із сільських пилорам, а потім звів і облаштував собі простору майстерню.

Речі із дуба та ясена обирають рідше, бо хоч вони й добротніші, та значно дорожчі. 

— Найчастіше роблю двері, стільці, столи, лавки для терас та альтанок, — ділиться молодий умілець, який має кваліфікацію столяра будівельного 4 розряду.

Зазначає, що дерев’яні вироби замовляють переважно із сосни, а вже зовнішній вигляд — що кому до вподоби: хтось вибирає натуральність, хтось — фарбування під дорожче дерево, хтось — декорування. Речі із дуба та ясена замовники обирають рідше, бо хоч вони й добротніші, та значно дорожчі.

Такі двері прикрасять  будь-який особняк.
Такі двері прикрасять будь-який особняк. 

— Мені подобається все, що я роблю, бо працюю відповідально і з натхненням. Але ж потішуся якоюсь річчю кілька днів і думаю: наступного разу щось таки зміню, — з усмішкою говорить столяр, якому не бракує фантазії і кмітливості для вдосконалення своїх виробів. Часом, як зауважує, просять виготовити досить складні речі й, так би мовити, «сьогодні на вчора», та, незважаючи ні на що, він продумує все до найменших деталей, прагнучи зробити якнайкраще. А в планах молодого вмільця — спорудження свого будинку, де буде багато власноруч виготовлених дерев’яних меблів.

Юлія МУЗИКА.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel