Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Відома актриса з Волині: «Мій партнер по «Одержимій» тепер має свій театр у Нью-Йорку»

«Та позволь загинуть хоч не за тебе, то з тобою вкупі».

Фото з архіву Волинського академічного обласного українського муздрамтеатру імені Т. Г. Шевченка.

Відома актриса з Волині: «Мій партнер по «Одержимій» тепер має свій театр у Нью-Йорку»

Цій світлині понад 40 років

На ній — головні герої вистави «Одержима» за поетичною поемою Лесі Українки — Іван Бернацький та Людмила Приходько, тепер народні артисти України. Автором п’єси був Микола Олійник, режисером спектаклю — Еділ Ольшевський.

Людмила Приходько, яка тоді вперше виступила в образі славетної землячки, згадує, що у 1978–му місцева публіка дуже чутливо відреагувала на постановку: «Разом з Бернацьким у ролі Сергія Мержинського ми грали про те, що в такому слабкому тілі був такий високий дух! Бо ж «Одержиму» Леся написала за одну ніч біля ліжка смертельно хворої людини, яку кохала. Ось який симбіоз страждання і таланту!»

 Ми грали про те, що в такому слабкому тілі був такий високий дух!

І якщо творчість Людмили Приходько розквітла саме на Волині, то її партнер встиг після нашого театру попрацювати ще й у львівському, а тепер є головним режисером і художнім керівником Українського драматичного театру Івана Бернацького в Нью–Йорку.

Нагадаємо, Володимира Зеленського вигнали з роботи – за пияцтво.

Нині ж волинські театрали представляють прем’єру «Лесина містерія». 27, 28 лютого до святкування 150–ліття від дня народження Лариси Косач за її творами Світлана Органіста як режисерка–постановниця і як акторка, що грає Лесю, запрошує по–новому заглибитися у багатогранну спадщину нашої землячки й зрозуміти, яку силу й вагу має вистраждане нею слово для нас, сучасників.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel