Легше рибку з’їсти, ніж упіймати: рецепти смачних страв з морепродуктів на вихідні (Фото) - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 28.02 € 33.32
Легше рибку з’їсти, ніж упіймати: рецепти смачних страв з морепродуктів на вихідні (Фото)

Рибка під шубою – ням-ням.

Фото із сайту icook.pp.ua.

Легше рибку з’їсти, ніж упіймати: рецепти смачних страв з морепродуктів на вихідні (Фото)

Щоправда, нині жартують, що… на таку приманку, як гроші, в магазині чи на базарі можна спіймати будь-яку лускату. Тож наша добірка рецептів розрахована на різні уподобання і гаманець — ​що кому до смаку й по кишені. Але варто пам’ятати, що хоча б раз на тиждень у меню повинні бути страви з риби. Це не лише смачний, але й надзвичайно корисний продукт, який містить багато необхідних організму речовин, цілий комплекс вітамінів та омега-кислоти

Риба в картопляній «шубці»

Як одночасно приготувати основну страву і гарнір? Дуже просто! Почастуйте своїх близьких рибкою в картопляній паніровці

Інгредієнти: 4 тушки тиляпії (чи іншої білої риби, наприклад тріски, підійде і минтай або хек), 2 яйця, 4 картоплини, 2 ст. л. борошна (+для обвалювання риби), олія, сіль.

Приготування. Рибу почистити, вимити, розрізати на порційні шматочки. Картоплю натерти на тертці з великими отворами, відтиснути зайву рідину. Додати яйця, борошно, посолити і добре вимішати. Шматочок риби обкачуємо з двох боків у присоленому борошні, а тоді обліплюємо його картопляною масою. Акуратно кладемо рибу на сковорідку з розігрітою олією і смажимо на середньому вогні. Коли з одного боку з’явиться рум’яна скоринка, перевертаємо, зменшуємо вогонь і смажимо до готовності. Така страва смакуватиме з будь-яким овочевим салатом.

 

 Юшка

Існує думка, що секрет приготування «правильної» юшки знають лише справжні рибалки. Однак і сучасні господині можуть радувати рідних різними варіантами такого супу. Завдяки використанню голів або тушки скумбрії, карася, товстолобика, осетрових постійно отримувати новий вид юшки

Інгредієнти: 500 г риби (бажано різних сортів), 2–3 стебла селери, 1 червоний болгарський перець, 1 середня морквина, 2 невеликі картоплини, великий пучок кропу, 4 зубчики часнику, сіль, перець, паприка, сушений базилік.

Приготування. Рибу почистити, помити, нарізати середнього розміру шматочками й опустити у киплячу воду на 3 хвилини. Потім дістати з каструлі, охолодити й дуже ретельно вибрати кісточки. Селеру, моркву, картоплю помити, почистити і нарізати невеликими кубиками. У киплячий бульйон засипати овочі, шматочки рибного філе і варити після закипання на повільному вогні 15–20 хвилин. Тим часом посікти кріп, подрібнити часник, додати їх наприкінці варіння разом зі спеціями, прокип’ятити юшку 1 хвилину. Якщо любите гостре, покладіть більше пекучого перцю.

 

 Котлети

Така страва — ​це своєрідна паличка-виручалочка: готується швидко і просто, не потребує спеціальних навичок, зате смачно і корисно

Інгредієнти: 500 г філе хека чи минтая, 3 скибки черствого білого хліба, 0,5 скл. молока (або води), 1 яйце, 100 г вершкового масла, сіль та перець — ​за смаком, панірувальні сухарі, олія для смаження.

Приготування. Рибне філе, вимочений у молоці або воді хліб пропустити через м’ясорубку, посолити, поперчити, вимішати і добре відбити фарш у мисці, щоб при тепловій обробці котлети зберігали форму. Виробляючи, всередину кожної покладіть по шматочку вершкового масла. Перед смаженням вмочіть котлету у льєзон (добре збите яйце з 50 мл молока або води) і запаніруйте в сухарях. На гарнір підійде картопляне пюре або картопля-фрі.

Читати також: Рецепт святкового салату «Шарлотка» від «Волині»