Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На малюнку Мавка запитує в дядька Лева, як зберегти стосунки з Лукашем (Відео, фото)

13-літня Мар’яна Антонюк зобразила романтику в житті.

Фото Оксани КОВАЛЕНКО.

На малюнку Мавка запитує в дядька Лева, як зберегти стосунки з Лукашем (Відео, фото)

У Луцькій художній школі урочисто нагородили учасників конкурсу «Єдиний мій, коханий рідний краю» до 150-річчя від дня народження Лесі Українки, а це діти із 15 міст та сіл різних областей, які представили аж 337 робіт

Портрети Лесі, Мавка і Лукаш, Перелесник, мале дівча… У різних техніках юні художники малювали те, що пройняло їх при читанні творів знаменитої землячки.  Директор Луцької художньої школи Іван Гаврилюк розповів, що цього року з огляду на 150–ліття Лесі Українки спеціальний конкурс зробили відкритим й були приємно здивовані, що  надійшло стільки робіт. Обирати най–най журі було дуже важко.

 

 

 Алевтина Мельничук із найстаршої вікової категорії (15—18 років) зображала знану поетесу сильною й незалежною: «Леся Українка для мене, перш за все, — особлива жінка».

Алевтина Мельничук – одна з небагатьох володарок диплома І ступеня за оригінальність у жанрі «плакат».
Алевтина Мельничук – одна з небагатьох володарок диплома І ступеня за оригінальність у жанрі «плакат».

Мар’яна Антонюк змалювала діалог Мавки з дядьком Левом: «Мені було цікаво, що дівчина розпитувала, як зберегти стосунки з Лукашем. А дядько Лев радив їй прислухатися до нього».

 13-річна Мар’яна Антонюк зобразила романтику в житті.

 

 

 Обидві (і Мар'яна, й Алевтина) отримали дипломи першого ступеня і їхні картини, як і малюнки ще 56 дітей, експонували у художній школі обласного центру.

 

  Директор мистецького закладу Іван Гаврилюк розповів, що роботи на конкурс надіслали не лише з Володимира–Волинського, Ковеля, Устилуга та інших куточків краю, а й з Новограда–Волинського, Вінниці, Херсона й не тільки. З 337 58 відібрали для експозиції.

Іван Гаврилюк радіє з того, що конкурс набув такого масштабу.

 

 «Маємо велику честь і таку ж відповідальність вкласти частинку своєї любові до Лесі Українки. А вона ж не змінилася з часом, бо торкається найтонших струн людського буття», — запросив усіх на огляд виставки директор школи. Розпочалося ж свято з мінівистави, у якій учні демонстрували, що вміють не тільки вправно тримати пензля, а й декламувати.

Роботи на конкурс надіслали не лише з Володимира-Волинського, Ковеля, Устилуга та інших куточків краю, а й з Новограда-Волинського, Вінниці, Херсона й не тільки. 

 

 Перед нагородженням переможців у художній школі показали ще й поетичний номер: діти, які малюють, у костюмах біля спеціальних декорацій декламували вірші Лесі Українки.

 

  Гості, які прибули на нагородження, дякували дітям за талант.

 

  «Спасибі вам за вашу творчість, за ваш талант», — ці слова раз по раз лунали з уст гостей дійства, заступниці міського голови Луцька Ірини Чебелюк, директорки департаменту культури Тетяни Гнатів, ректора Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолія Цьося. Керівник вишу при тім зауважив, що буде пишатися, якщо такі талановиті діти стануть згодом студентами закладу.

Фотограф Віктор Чухрай теж пам'ятає навчання в цій школі.

 

 А відомий на Волині Віктор Чухрай, який навчався тут пів століття тому, закликав молодь вірити у свої сили: «Дай Боже вам успіхів! Знайте: ви всі талановиті».

Картину учениці Анастасії Грицаєвої в Луцькій художній школі називають тепер своїм брендом.
Картину учениці Анастасії Грицаєвої в Луцькій художній школі називають тепер своїм брендом.

 Кожен із них звертався до юних митців ще й зі словами про те, як важливо знати й пам’ятати головне про Лесю, про її славу в нашому й світовому просторах.

 

 А потім діти отримували дипломи й подарунки. Звучали оплески, і головні герої свята сяяли усмішками. Гості ж мали нагоду роздивитися, як відчувають і розуміють Лесин світ її юні нащадки.

 

Реклама Google

Олена КАЛЕНЮК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel