Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Білоруську пісню, у якій висміюють протестувальників, не пустили на «Євробачення»

«Я научу тебя плясать под дудочку, я научу тебя клевать на удочку, я научу тебя ходить по струночке...» – співає «Galasy ZMesta». А чи потрібна Європі така наука?

Фото із сайту tabimg.pravda.com.

Білоруську пісню, у якій висміюють протестувальників, не пустили на «Євробачення»

Європейська мовна спілка вирішила не допускати до участі в цьогорічному конкурсі пісню «Я научу тебя» групи «Galasy ZMesta» («Голоси з міста»), яка мала представити Білорусь

У композиції висміювалися учасники протестів проти режиму Олександра Лукашенка, який захопив владу в Білорусі. EBU дійшов висновку, що пісня «ставить під сумнів неполітичний характер» «Євробачення», і просить заявника подати змінену версію або нову пісню. В іншому випадку Білорусь буде дискваліфіковано.

Пісня «ставить під сумнів неполітичний характер» «Євробачення».

Дмитро Бутаков, лідер гурту «Galasy ZMesta», випускник Військового інституту Міністерства оборони СРСР, колишній кавеенщик, вважає розпад СРСР катастрофою, і каже, що йому «складно прийняти» Білорусь як незалежну державу.

Якщо участь цього гурту у «Євробаченні» була задумана як провокація, то вона вдалась. Адже тепер прихильники кривавого Лукашенка отримали привід, щоб підняти крик про утиски на «клятому Заході».

Лія ЛІС

Реклама Google

Читайте також: За історичний твір волинянина назвали «великим другом грузинського народу» і опублікували його у Тбілісі.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel