Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Ахметов почне вживати заходів?

Анатолій Трубін старався з усіх сил, проте Стефан Ель-Шаараві таки розписався у воротах «Шахтаря».

Фото із сайту sport.bigmir.net.

Ахметов почне вживати заходів?

«Вовків» — на устілки! «Жовту субмарину» — на металобрухт! А що ще лишається, як не храбруватися після перших провальних поєдинків наших клубів в 1/8 Ліги Європи?

Уже сьогодні, 18 березня, «Динамо» та «Шахтар» спробують присоромити букмекерів й таки показати себе після дошкульних поразок у перших матчах 1/8 Ліги Європи з «Вільярреалом» і «Ромою».

Матч «Шахтар» — «Рома» розпочнеться о 19.55, а поєдинок «Вільярреал» — «Динамо» — о 22.00.

Ліга Європи. 1/8 фіналу. Перший матч. «Динамо» (Київ, Україна) — «Вільярреал» (Вільярреал, Іспанія) — 0:2 (0:1 — Пау Торрес, 30 хв.; 0:2 — Рауль Альбіоль, 52 хв.)

Матч «Шахтар» — «Рома» розпочнеться о 19.55, а поєдинок «Вільярреал» — «Динамо» — о 22.00.

Кияни вдома двічі пропустили від центральних захисників «Жовтої субмарини», тож сьогодні мусять демонструвати справжнісіньке геройство у поєдинку проти п’ятої команди за підсумками попереднього сезону в Прімері — або ж закривати єврокубковий сезон.

Хай там як, «Вільярреал» точно не якась «ліва» команда. Навіть попри те, що представляє місто, яке за кількістю населення в чотири рази поступається Луцьку. Скажімо, отой трохи вже підтоптаний 35–річний бородань, який спритно добив м’яч у ворота Георгія Бущана і подвоїв перевагу своєї команди, — той самий Рауль Альбіоль, що свого часу в складі мадридського «Реала» вигравав Чемпіонат Іспанії, а у складі збірної Іспанії ставав чемпіоном світу і двічі — чемпіоном Європи (хоча й переважно на тих турнірах лише прогрівав лаву запасних).

Одним словом, чекаємо сьогодні від «Динамо» мужності і наполегливості. Навіть якщо не вдасться винести на берег ту «Жовту субмарину» — добряче налякати її цілком реально!

За воротами

Мірча ЛУЧЕСКУ, головний тренер «Динамо»:

«Мені немає в чому дорікнути хлопцям, я задоволений тим, як вони зіграли. Але є різниця в класі, майстерності й особливо у досвіді. У нас дуже молода задня лінія, і ця нестача досвіду була помітна. Чим далі проходиш у єврокубках, тим сильніші та складніші суперники, і сьогодні опонент був кращим за нас. Це ж стосується і пропущених голів — відсутність у нас досвіду дала змогу супернику вичавити максимум із двох стандартів».

Ліга Європи. 1/8 фіналу. 1–й матч. «Рома» (Рим, Італія) — «Шахтар» (Донецьк, Україна) — 3:0 (1:0 — Лоренцо Пеллегріні, 23 хв.; 2:0 — Стефан Ель–Шаараві, 73 хв.; 3:0 — Джанлука Манчіні, 77 хв.)

Перед матчем здавалося, що чинний чемпіон України таки зможе нав’язати нічогеньку боротьбу за вихід у чвертьфінал п’ятій команді Серії А сезону 2019/2020. Додатковим стимулом у полюванні на «вовків» для «гірників» та їхнього наставника Луїша Каштру мав стати той факт, що «Рому» нині очолює колишній головний тренер «Шахтаря» Паулу Фонсека.

На практиці ж вийшло трохи інакше. Гра римлян нагадувала чорнявий парубоцький чуб Фонсеки — у ній відчувалися енергія та бажання. Натомість гравці «Шахтаря» своєю розміреною лінькуватістю наче підкреслювали нудненьку сивину на головах Каштру та Марлоса.

Попри катастрофічний результат тиждень тому на «Стадіо Олімпіко», сьогодні на «Олімпійському» гравці «Шахтаря», вочевидь, таки можуть здивувати. Якщо, звісно, ду–у-уже захочуть… Бо ж якщо вже «Реал» двічі обігрували, то чого тієї «Роми» боятися?!

За воротами

В’ячеслав ЗАХОВАЙЛО, футбольний менеджер:

«Очікував від «гірників» гідної гри. На мій погляд, у майстерності вони точно не поступалися італійцям, але ця думка у мене була перед матчем. Склалося враження, що гравцям «Шахтаря» не дуже й хотілося напружуватися. А, як відомо, ситий кіт мишей не ловить. На полі було всього два українці, це так… для замітки. Щось мені підказує, що Ахметов почне вживати заходів».

Результати 18–го туру в УПЛ: «Минай» — «Інгулець» — 0:1; «Ворскла» — СК «Дніпро-1» — 0:1; ФК «Маріуполь» — «Колос» — 1:4; «Шахтар» — «Десна» — 4:0; «Зоря» — «Динамо» — 0:2; ФК «Олександрія» — «Олімпік» — 2:0; матч ФК «Львів» — «Рух» перенесено.

1-8-10-11-12-13-14-18-19-22-24.indd

 У списку бомбардирів лідирують Віктор Циганков («Динамо») — 10 голів, Шахаб Захеді («Олімпік»/«Зоря») і Владислав Кулач («Ворскла») — по 9 голів.

Читайте також: «Футбол — діло тонке, дівчата…»: а ви розгадаєте наступну загадку від Грицька Гарбуза?


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel