Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Педагогиня – до школяра:  «Відріж палець і пиши кров’ю»

Вчительці із 40-річним стажем у разі доведення вини загрожує  штраф за булінг від 850 до 1700 гривень.

Фото із сайту segodnya.ua.

Педагогиня – до школяра: «Відріж палець і пиши кров’ю»

Найрезонансніші події в Україні та світі очима наших журналістів

Вчителька змусила учня з’їсти паперовий літачок і погрожувала ножем

У школі села Солонка, що на Львівщині, викладач втратила самоконтроль на уроці інформатики

«Коли кинули літачок, я підняв його на парту, а вчителька подумала, що то я кинув, і заставила мене його з’їсти. Потім ще побачила, що в мене нема ручки, і сказала, що я зараз кров’ю буду писати і пальці мені поріже. Трохи страшно було», — розповів про дикий інцидент семикласник Владислав Виборнов, інформує канал «Україна 24». Однокласники Владислава підтверджують це. «Вчителька каже: «Відріж собі пальці і пиши кров’ю». Після чого учень їй сказав: «Добре». І вона пішла в свою «каптьорку» та повернулася з ножем… Замахнулася», — говорить учениця Ганна Драпінська. Дівчина першою повідомила все рідним. «Я не знаю, чим він керувався, що не розповів одразу. Можливо, настільки сильно перелякався. Але коли почав про те розказувати — очі повні сліз, його трусило. В будь–якому випадку він був у стресі», — розповіла мати Владислава Ганна Виборнова.

Батьки заявили на вчительку Надію Волощук до поліції. Педагогиня попросила вибачення і написала заяву на звільнення. Каже, що хлопець довів до нервового зриву. Надія Волощук у цій школі працює лише пів року. Її запросили на роботу, хоча жінка вже на пенсії.

Чи обміняють Медведчука на наших полонених?

У Кремлі не розглядають серйозно ідею про можливий обмін лідера проросійської партії «Опозиційна платформа — За життя», який перебуває в Україні під слідством, на когось із ув’язнених у Росії

Про це в коментарі журналістам заявив прессекретар глави РФ Дмитро Пєсков. Як відомо, Віктору Медведчуку, який є кумом Володимира Путіна, висунуто звинувачення в державній зраді. «Це внутрішньоукраїнська політична кухня. Я не знаю, чому пропонується українських політиків виставляти на обмін. Питання, чи хоче сам політик із кимось помінятися. Досить несформульована якась ідея, тому ми навряд чи схильні якось це серйозно розглядати», — сказав представник Кремля.

Нагадаємо, що про можливий обмін Медведчука на засуджених у РФ громадян України раніше говорив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов. Деякі експерти вважають, що Кремль ще не придумав, як реагувати на кримінальне провадження щодо Медведчука, але відповідь Москви не забариться.

Шестирічна дівчинка — в реанімації після укусу змії

Протиотруту вчасно не вкололи, бо була прострочена

В Енергодарі Запорізької області діти під час відпочинку з батьками ловили в траві ящірок, але одна з дівчаток випадково торкнулася змії, яка вкусила її за палець на лівій руці. Місцеві ЗМІ пишуть, що медики нібито відразу не вкололи постраждалій сироватку, хоча та була в місцевій лікарні. У результаті в дитини розвинулася суха гангрена в ділянці укусу. Попереду дівчинку чекає операція і тижні відновлення. «Але могло бути і по–іншому, якби не було втрачено дорогоцінний час, коли отрута поширювалась по руці й по всьому організму», — розповіла подруга сім’ї Марія Джунь.

Зі свого боку головний лікар санчастини №1 Андрій Бредихін заявив, що антитоксин проти зміїної отрути дійсно був на складі, але з’ясувалося, що термін його дії закінчився ще 30 квітня, тому сироватку дівчинці не ввели. Медики спочатку провели терапію з дезінтоксикації, а потім викликали колег із Запоріжжя. Дитину доправили в обласну лікарню, і вже там вкололи засіб.

Хворий на COVID хлопець 11 днів просидів на дереві

Дуже не хотів заразити сім’ю 

Телефон — найкраща розвага на такій самоізоляції.
Телефон — найкраща розвага на такій самоізоляції.

 В Індії 18–річний студент Шива захворів на коронавірус і 11 днів просидів у самоізоляції на дереві. Хлопець змайстрував собі маленьку платформу серед гілок із бамбука й постелив на ній ковдру. Їжу й воду підіймав до себе на мотузках. У туалет ходив уночі в поле, адже вдома лише одна вбиральня. На дереві студент здебільшого був у телефоні.

Його сім’я живе в маленькій однокімнатній хатині, тому єдине місце, де Шива міг залишитися на самоізоляції, — дерево. Вільних ліжок у найближчих лікарнях не було. Лише коли про Шиву написали місцеві ЗМІ, його перевели в ізолятор, який нещодавно відкрили на місці хостела.

25% українців стверджують, що вже перенесли коронавірус

69% вважають, що не хворіли, інші не можуть точно сказати Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг». 64% тих, хто хворів на COVID-2019, зверталися по допомогу до лікарів державних установ охорони здоров’я з питанням лікування, 36% — не робили цього.

52% тих, хто пішов по допомогу до державної медицини під час хвороби, оцінили якість отриманої консультації або лікування на добре і відмінно, 26% — на задовільно і лише 22% — на погано і жахливо.

Читайте також: Який із Зеленського фюрер-3.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel