Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Росіяни визнали Сталіна найвидатнішою людиною

Наче сталінських репресій та концтаборів і не було.

Фото heins.ru.

Росіяни визнали Сталіна найвидатнішою людиною

Так вважають 39% опитаних

Радянський диктатор Йосиф Сталін залишається найпопулярнішою історичною особою для жителів Російської Федерації майже десять років — так вважають 39 відсотків респондентів, випливає з результатів останнього опитування російського «Левада–центру». У 2017–му популярність тирана була на рівні 38%.

На другому місці після Сталіна виявився Володимир Ленін — його вважають найвидатнішою людиною в історії 32 відсотки опитаних росіян.

Показник же президента Росії Володимира Путіна за чотири роки з останнього аналогічного опитування впав більш ніж удвічі — з 34 до 15 відсотків. Очільник РФ займає п’ятий рядок у списку.

Читайте також: Позбавити громадянства нардепа-сепаратиста вимагають депутати Рівнеради.

На другому місці після Сталіна виявився Володимир Ленін — його вважають найвидатнішою людиною в історії 32 відсотки опитаних росіян. Далі йдуть Олександр Пушкін і Петро I, популярність яких також знизилася за чотири роки — з 34 до 23 відсотків і з 29 до 19 відсотків — відповідно.

Реклама Google

Водночас порівняно з 2017 роком, коли таке дослідження проводилося востаннє, зросла частка тих, хто назвав серед видатних історичних особистостей академіка Андрія Сахарова, — з двох відсотків до семи, зазначають соціологи.

Микола ДЕНИСЮК.

Telegram Channel