Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Що приготувати з моцарели?

Фото із сайтy ukrita.com.

Що приготувати з моцарели?

Цей м’який розсільний сир давно здобув популярність у всьому світі, адже він чудово поєднується з різними продуктами і доречний на будь­якому застіллі. Хто хоча б раз куштував справжню моцарелу, той погодиться, що це дуже смачно! Походить цей різновид сиру з Апеннінського півострова і широко використовується в італійській кухні у рецептах найрізноманітнішої смакоти: піци, салатів, запіканок, рулетів, лазаньї тощо

Моцарела

Звісно, ніхто не зрівняється в її приготуванні зі справжніми майстрами, але нема нічого такого, чого б не можна було навчитися…

Інгредієнти: 1 л молока, 125 г натурального йогурту (без фруктових добавок), 1,5 ч. л. солі (можна більше, якщо любите солоніше), 1 ст. л. оцтової есенції (25%).

Приготування. Молоко із сіллю нагріти, але не доводити до кипіння. Додати йогурт, перемішати, влити оцтову есенцію, ще раз добре перемішати і зняти з плити. Друшляк застелити марлею, складеною в 4 шари, вилити туди молоко, що згорнулося, відтиснути сир від сироватки, сформувати з нього кульку і покласти її в сироватку. Накрити рушничком і залишити, доки повністю схолоне, тоді сир разом із сироваткою як мінімум на 24 години поставити в холодильник, зберігати в закритій пластиковій чи скляній посудині.

1889 року кухар Рафаель Еспозіто приготував цю піцу для Маргарити Савойської, дружини короля Італії Умберто І. Нині ж 40% італійців вважають цю страву символом своєї країни.

Піца «Маргарита»

1889 року кухар Рафаель Еспозіто приготував цю піцу для Маргарити Савойської, дружини короля Італії Умберто І. Нині ж 40% італійців вважають цю страву символом своєї країни, зокрема через те, що її інгредієнти повторюють кольори італійського прапора: червоні помідори, біла моцарела та зелений базилік. Це найпростіший варіант традиційної піци і на 100% вегетаріанська страва

Інгредієнти: для тіста — 400 г борошна, 250 мл води, 20 г свіжих дріжджів, 2 ст. л. оливкової олії,
2 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі; для начинки —
4–5 помідорів, 3 ст. л. олії, 150–200 г моцарели, свіжий базилік.

Приготування. З такої кількості тіста вийде 2 великі піци діаметром 30–33 см. Дріжджі покришити у велику посудину, посипати цукром і залишити на 5 хвилин, щоб вони розпустились, потім перетерти їх ложкою. Влити теплу (приблизно 35°С) воду із сіллю, перемішати, всипати приблизно 200 г просіяного борошна, вимішати ложкою. Далі додати оливкову олію, решту борошна і замісити м’яке еластичне тісто. Поверхню тіста змастити олією, посудину накрити чистим рушничком і поставити в тепле місце, щоб тісто підросло, через годину обім’яти його і можна готувати піцу. Шматок тіста притрусити мукою, розкачати в паляничку завтовшки близько 3–5 мм (краще обійтися без качалки, розтягаючи тісто руками) і перенести її на злегка присипане борошном деко. Змастити основу олією. Подрібнити ножем або блендером помідори до стану кашки (альтернативний варіант — нарізати тонкими пластинами) і викласти на паляничку. Моцарелу покраяти й рівномірно розподілити по поверхні. Додати частину листя базиліка і збризнути оливковою олією. Нагріти духовку до 190–200 градусів і випікати 15–20 хвилин, подавати гарячою, прикрасивши листочками базиліка.

Салат «Капрезе»

Це класична й одна з найпростіших страв італійської кухні

Інгредієнти: 4 великі стиглі помідори, 4 кульки моцарели, свіжий базилік, сіль та перець за смаком, оливкова олія, бальзамічний оцет.

Приготування. Томати (можна брати звичайні або чері) добре вимийте, просушіть та покрайте кружальцями завтовшки не більше 1 см. Візьміть моцарелу, злийте розсіл і також наріжте кружальцями. Базилік вимийте, пообривайте листя і просушіть. Викладіть на сервіровочну тарілку скибочки томатів та сиру. Прикрасьте салат базиліком, посоліть, поперчіть, збризніть оливковою олією і бальзамічним оцтом (за бажанням).

Макаронна запіканка з трьома видами сиру

Коли немає часу готувати складні кулінарні шедеври, виручить рецепт макаронів із сиром

Інгредієнти: 400 г макаронів (крупних), 3,5 скл. соусу для спагетті (краще на основі помідорів), 2 скл. сиру рікота або будь–якого іншого м’якого сиру (кисломолочного, бринзи чи адигейского), 2 скл. подрібненої на тертці моцарели, петрушка,
1 яйце, дрібка орегано або базиліку, часник та чорний перець за смаком, 1 ст. л. тертого пармезану або будь–якого іншого твердого сиру.

Приготування. Макарони відваріть до готовності. У мисці змішайте їх із соусом (2 скл.), м’яким сиром, моцарелою, зеленню, збитим яйцем, приправами. Все добре вимішайте. У форму для запікання влийте на дно трохи соусу, поверх нього розподіліть суміш із макаронів та сиру. Зверху вилийте решту соусу, посипте пармезаном і (за бажанням) моцарелою. Запікайте в духовці, поки не розплавиться сир (в середньому 30 хвилин).

Реклама Google

М’ясний хлібець зі шпинатом і моцарелою

Тим, хто полюбляє і м’ясо, і сир, сподобається така страва

Інгредієнти: 700 г яловичого фаршу, 300 г шпинату (якщо заморожений, то необхідно розморозити в друшляку, щоб стекла рідина),
1,5 скл. хлібних сухариків з приправами, 2 скл. подрібненого на тертці сиру моцарела, 2 яйця.

Приготування. Духовку нагрійте до 175 градусів. Ємність для запікання змастіть маслом. Усі інгредієнти добре перемішайте і викладіть у форму. Запікайте протягом 1 години. Коли хлібець буде готовий, посипте тертим сиром і ще трішки потримайте в духовці, щоб він розплавився.

Читайте також: Які джинси носити у зрілому віці.

Telegram Channel